Xavanger Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2009 Witam, przeprowadziłem się zostawiając starego kompa u rodziców... Śmigają na nim do tej pory najnowsze gry a ma już 2 lata ;P. Teraz pracuje, bawię się na troszkę słabszym kompie. Niestety nowy komputer będzie ze mną w pokoju i dzieckiem więc będzie musiał być jak najbardziej to realne cichy :P (nocne markowanie i ściąganie itp:P ) A więc tak dysponuje 3000zł. Potrzebuje dosłownie wszystkiego. Na pewno chcę monitor:LG W2252TQ-PF i obudowę: Asus TA-891 co daje już 805zł więc zostaje mi niecałe 2200zł na PC. na 100% będzie O/C ale wolał bym aby był mnożnik odblokowany i dobre ciche chłodzenie :P wiem że dacie rade pomóc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 (edytowane) konkretnie podaj jaki monitor chcesz bo nazwa linku i nazwa tego co jest w linku nie jest jednakowa. dwa obudowa nie sprzyja ciszy, dwa 80mm wentyle do są demony hałasu. szkoda że esc nie ma w ofercie serii TA-9xx one mają dwa miejsca do montażu 120mm. więc pozostaje cm elite 33x. AMD Phenom II X3 705e /2.5GHz, 65W, BOX, AM3/ 435zł AsRock M3A785GXH/128M AsRock M3A785GXH/128M 315zł A-Data 2GB 1333MHz CL9 A-Data 2GB 1333MHz CL9 250zł Galaxy GeForce GTX 260+ 896MB DDR3 /448bit/ HDTV 2xDVI 615zł Samsung SH-S223B SATA (black) 95zł Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 195zł OCZ PCPower&Cooling Silencer 470W 255zł Razem: 2160zł niskie TDP procesora sprawi że raczej głośny nie będzie oraz łatwo się będzie podkręcał na przeszkodzie może stać niski mnożnik ale i tak mało kto podkręca mnożnikiem. dysk, zasilacz, karta graficzna są ciche. jedynie zakup chłodzenia na procesor z demobilu (karak wystarczy w zupełności) i trzy wentyle 120mm. podałem to co podałem bo gdybym miał dodać nowe chłodzenie wentyle i tak dalej to straciłbyś dużo na wydajności, a chłodzenie i wentyle można kupić z kieszonkowego po dwóch miesiącach Edytowane 14 Września 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavanger Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) jeśli chodzi o monitor to on jest stąd LG W2252V-PF - 669 zł (wybór standardowy) : jest to LG W2252TQ-PF ze złączem HDMI obudowę zawsze mogę sobię z innego sklepu zamówić :) nie pali mi się pod nogami żeby to na jutro mieć tylko zależy mi na ciszy :) Więc jak byś mógł jakiś sklep polecić z obudową co ma miejsce na 120mm wentylatory było by super ;) co do karkaoram słyszałem że jest strasznie głośny przy większym obciążeniu :/ /// edit /// w przyszłości może dołożę drugą taką samą kartę graficzną :) więc może troszkę lepszy Zasilacz ?? np ten : OCZ ModXStream Pro 500W Edytowane 15 Września 2009 przez Xavanger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 ... /// edit /// w przyszłości może dołożę drugą taką samą kartę graficzną :) więc może troszkę lepszy Zasilacz ?? np ten : OCZ ModXStream Pro 500W Drugą kartę do sli lub crosfire dokłada się albo najpóźniej 2 miesiące po zakupie pierwszej (gdy mamy konfig z najwyższej półki) albo nigdy. Z pośród osób które kupują mobo pod jedną z tych technologi z myślą o drugim gpu może co dziesiąta dokłada drugą kartę. Powodów jest wiele, nie wszystkie gry potrafią wykorzystać ten tryb, pobór prądu > ciepło > hałas. Ostatecznie po roku czy dwóch od zakupu pierwszej karty okazuje się, że korzystniej jest sprzedać posiadane gpu i kupić jedno wydajniejsze. Zasilacz który proponujesz (OCZ ModXStream Pro 500W) jest jak najbardziej godny uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 obudowę zawsze mogę sobię z innego sklepu zamówić :) nie pali mi się pod nogami żeby to na jutro mieć tylko zależy mi na ciszy :) Więc jak byś mógł jakiś sklep polecić z obudową co ma miejsce na 120mm wentylatory było by super ;) co do karkaoram słyszałem że jest strasznie głośny przy większym obciążeniu :/Obudowę podał Ci przynar1 - Cooler Master Elite 33x (0/1/2/3/4/5). Karakorum nie może robić się głośniejsze wraz ze wzrostem temperatury, bo ma dołączany kontroler obrotów dzięki, któremu można ustawić je na stałe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavanger Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Obudowę podał Ci przynar1 - Cooler Master Elite 33x (0/1/2/3/4/5). Karakorum nie może robić się głośniejsze wraz ze wzrostem temperatury, bo ma dołączany kontroler obrotów dzięki, któremu można ustawić je na stałe czyli każda z tych 33x ma miejsce na 120mm z przodu i tyłu?? a da rade kupić jakąś przejściówkę (regulator) który będzie kontrolował obroty tych 120mm tak jak w karakorum? i druga sprawa skoro nie ma sensu robić sli potem to może ten proponowany zasilacz starczy mi? czy lepiej dopłacić troszkę a potem nie martwić się czy zasilacz udzwignie nową kartę graficzną? /// edit /// i co znaczy dla mnie zablokowany mnożnik procka? to znaczy że O/C staje się wtedy trudniejsze? Czy nie wiele to zmienia? Dalej w biosie mam nadzieje tak? Edytowane 15 Września 2009 przez Xavanger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xavanger Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 czy może ktoś odpowiedzieć?? Nie chcę zakładać nowego tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...