Gość lolwesoly Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Siema Ostatnio pobawilem sie troszke w biosie i tak mysle czy sobie chociarz proca nie podkrecic o pare mzh bo na moim sprzecie raczej kokosow nie osiagne :razz: Sprzet: X2 5200, ga m61pme s2, 2x1gb adata . wiadmomo ze z tego nic wielkiego nie bedzie ale mysle sobie moze cos pocuduje. zaczalem powoli od mnoznika i tak doszlem do 2930 mzh i cos jakby ...sie skaczylo. przy zmianie fsb z 215 na 216 komp mi sie wlaczal po jakiejsc minucie po zmianie opcji a potem resetowal bios. czemu tak sie dzieje, czy moze to koniec. przyszla mi mysl nad odblokowaniem mnoznika ale to chyba nierealne z tego co czytalem. istnieje szansa podciagniecia go chociarz na te 3ghz?? za wszelka odp bede wdzieczny :wink: i powiedzcie mi co z tym mnoznikiem bo mi sie zdaje ze nie ma szans Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 Siema Ostatnio pobawilem sie troszke w biosie i tak mysle czy sobie chociarz proca nie podkrecic o pare mzh bo na moim sprzecie raczej kokosow nie osiagne :razz: Sprzet: X2 5200, ga m61pme s2, 2x1gb adata . wiadmomo ze z tego nic wielkiego nie bedzie ale mysle sobie moze cos pocuduje. zaczalem powoli od mnoznika i tak doszlem do 2930 mzh i cos jakby ...sie skaczylo. przy zmianie fsb z 215 na 216 komp mi sie wlaczal po jakiejsc minucie po zmianie opcji a potem resetowal bios. czemu tak sie dzieje, czy moze to koniec. przyszla mi mysl nad odblokowaniem mnoznika ale to chyba nierealne z tego co czytalem. istnieje szansa podciagniecia go chociarz na te 3ghz?? za wszelka odp bede wdzieczny :wink: i powiedzcie mi co z tym mnoznikiem bo mi sie zdaje ze nie ma szans zmniejszyles htt? moze potraktuj go napieciem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 zmniejszyles htt? moze potraktuj go napieciem :Dnie zmniejszylem, napiecie i tak ma duze chyba a po zatym nie ma regulacji:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2009 nie zmniejszylem, napiecie i tak ma duze chyba a po zatym nie ma regulacji:/ to zmniejsz ht i sproboj dalej, ewentualnie mnoznik jesli plyta na to pozwala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 to zmniejsz ht i sproboj dalej, ewentualnie mnoznik jesli plyta na to pozwala... mnoznik da rade ale chyba jest zablokowany nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 mnoznik da rade ale chyba jest zablokowany nie?? zmniejsz ht, i krec dalej jesli nie da rady to podkrec troche napiecie, ewentualnie zmniejsz mnoznik (w gore napewno jest zablokowany o ile to nie be - black edition) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 zmniejsz ht, i krec dalej jesli nie da rady to podkrec troche napiecie, ewentualnie zmniejsz mnoznik (w gore napewno jest zablokowany o ile to nie be - black edition)udalo sie wyciagnac jeszcze dodatkowe 30mzh :razz: zmniejszajac ht a jesli chodzi o mnoznik to jest max 13.5 standardowo i w dol jak wezme to sie komp nie wlacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) udalo sie wyciagnac jeszcze dodatkowe 30mzh :razz: zmniejszajac ht a jesli chodzi o mnoznik to jest max 13.5 standardowo i w dol jak wezme to sie komp nie wlacza to sprobuj jeszcze dac wyzsze napiecie, i krec dalej Edytowane 16 Września 2009 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 A jakie masz taktowanie na pamięciach - w stock i aktualne? Daj screeny z cpu-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 A jakie masz taktowanie na pamięciach - w stock i aktualne? Daj screeny z cpu-z. na pamieciach storck 775 mzh a po oc 830. napiecia nie podwyzsze bo nie ma regulacji a na 2.97 wyskakuje bluescreen. pozatym wgralem najnowszy bios ktory dal regulacje timingow. ps: oc z 2.7 na 2.91 z zmiana biosu dala magiczny czas spuer pi z 34.500 na 30.900 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 A jakie to są dokładnie pamięci? oznaczenie? częstotliwość? cl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 A jakie to są dokładnie pamięci? oznaczenie? częstotliwość? cl? Normalne adatki cl5, 800mzh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Zmniejsz ram do 667 i spróbuj ponownie. Ale według mnie możliwości tego procesora kończą się ok 3,0 GHz ( jak większości z tej serii). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Dokładnie - jeżeli po obniżeniu częstotliwości na pamięciach procek nie ruszy do góry, to widać więcej nie było mu pisane ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...