Neurotic Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Witam! Poszukuję fajnej podkładki pod myszkę. Szukam mianowicie takiej która dałaby mi precyzję. Chciałbym wyeliminować efekt nie precyzji jaki mam jeżdżąc myszka po biurku, tzn skok co kilka pikseli gdy mierze w jakimś fps. Najbardziej irytujące jest tarcie statyczne, mam bardzo duży skok na celowniku. Gram przeważnie na low/mid sens (25cm na 360 st) jednak przy zmianie myszki pewnie się to trochę zmieni. Tak się zastanawiam czy mam wybierać control czy speed? Co do materiału to nie wiem czy szmatka czy jakiś aluminium. Ciekawy jestem jak się użytkuje Razer Destructora, QcK, Icemata. Moze znacie jakieś podkładki z silikonem pod nadgarstek? Z góry dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laiczka Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Pozwolę sobie odświeżyć temat, bo w tym semestrze mam zamiar zacząć pracę z programami graficznymi, także precyzja będzie konieczna -a w tej chwili moja myszka leży na zeszycie;P Ktoś zna coś godnego polecenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2009 Obecnie mam SteelPada 5L , wcześniej miałem droższego SteelPad SX ,a jeszcze wcześniej Razer Destructor i Everglide Titan MonsterMat. Na każdej z nich myszka laserowa (Lachesis , Logitech G9) spisywała się znakomicie . Do programów gdzie potrzebujemy precyzji idealne . Kwestia ostatecznego wyboru rozbija się jednak o CENĘ , Materiał z jakiego jest wykonana i powierzchnia podkładki . Od siebie dodam że SX nie podobał mi się ze względu na to że podkładka jest ''zimna'' , szybko zużywa ślizgacze myszy i wymaga czystości (jeden mały okruch czy kurz i już czujemy ruszając myszką 'nieprzyjemny' zgrzyt - typowe dla szklanego IceMat-a) . Do innych zastrzeżeń nie mam jednak swojego 5L póki co nie zamienił bym na nic innego . Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgdl Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Mnie jakos wszystkie podkladki zwyczajnie przeszkadzaja... :(. Najbardziej lubie swoj wyslizgany blat biurka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Ja posiadam Steelpad Qck mini i myszke Razer Copperhead laser i jest super precyzyja banki w cs wchodza ze ho ho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Ja mam razer goliathus speed edition i bardzo sobie chwalę. precyzja bardzo dobra, podobnie jak ślizg, no i wygoda dla ręki, a nie zimny i twardy blat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Wersja Control też daje radę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 zapodaj zdjęcie control w przybliżeniu, jakbyś mógł. bo na zdjęciach w sieci control wygląda jakby była z jakiejś siatki, nie jednolitej tkaniny, to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Niestety nie mam aż tak dobrego sprzętu, by zrobić zbliżenie Control, ale właśnie wygląda tak jak by miało na wierzchu siateczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) ale pomimo tego działa dobrze? cóż, w końcu to razer, powinni wiedzieć, co robią Edytowane 20 Października 2009 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Geniusowy laser nie sprawia mi żadnych problemów na tej podkładce, więc produkt jest jak najbardziej dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...