Skocz do zawartości
valve990

Arctic Silver 5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie na swój procesor (q6600) z box'owym chłodzeniem nałożyłem paste as5 włączam komputer i patrze na temperature hmm ok 70*C w idle :blink: włączam OCCT small data set oraz infinite (aby odrazu grzało procesor) 2s i 90*C :blink: :blink: co jest?

PS: pasta jest dobrze nałożona wszystko dobrze pozapinane sprawdzałem!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ile tylko chcę :huh: ale na starej paście było dobrze spokojnie przechodziło occt a teraz nie:(:( a i no core 0 raz pokazało mi temperature -27 :ph34r: :ph34r:

teraz i core 2 pokazał minusową temperature i core temp obok aktualnych temperaur pokazuje "(!)" na core0 core2

Edytowane przez valve990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec masz zrypany czujnik

Jak dotkniesz paluchem to ile wytrzymasz trzymajac cooler u podstawy??

Palcem sprawdź. Jeśli radiator nie parzy, tzn. że masz czujnik masz zepsuty, i wszystko OK (no, z wyjątkiem czujnika ;])

Nie rozumiem takiej logiki. Przecież jeśli radiator dobrze przylega to się będzie grzał, jeśli źle to będzie zimny.

Nie słyszałem za to, żeby ktoś uwalił czujnik temperatury w procu po wymianie pasty. Dosyć absurdalny to pomysł.

Sprawdź spokojnie jeszcze raz wszystko. Zetrzyj pastę, przetrzyj przynajmniej IHS i stopkę radiatora spirytusem, nałóż odrobinę pasty (dosłownie kroplę).

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi