valve990 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Witam, właśnie na swój procesor (q6600) z box'owym chłodzeniem nałożyłem paste as5 włączam komputer i patrze na temperature hmm ok 70*C w idle :blink: włączam OCCT small data set oraz infinite (aby odrazu grzało procesor) 2s i 90*C :blink: :blink: co jest? PS: pasta jest dobrze nałożona wszystko dobrze pozapinane sprawdzałem!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Wiec masz zrypany czujnik Jak dotkniesz paluchem to ile wytrzymasz trzymajac cooler u podstawy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve990 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) ile tylko chcę :huh: ale na starej paście było dobrze spokojnie przechodziło occt a teraz nie:(:( a i no core 0 raz pokazało mi temperature -27 :ph34r: :ph34r: teraz i core 2 pokazał minusową temperature i core temp obok aktualnych temperaur pokazuje "(!)" na core0 core2 Edytowane 15 Września 2009 przez valve990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Sprawdź czy jakiś kołek się nie poluzował albo czy jakimś cudem radiator nie przylega do proca. Nie dałeś za dużo pasty? Edytowane 15 Września 2009 przez LMAO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valve990 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 to odpada niestety ;/;/ a może poprostu czujnik padł? Może sprawdzić go occt pomimo temperatury? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Odpal RealTemp i tam na dole masz "sensor test" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
60Dogg Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 Palcem sprawdź. Jeśli radiator nie parzy, tzn. że masz czujnik masz zepsuty, i wszystko OK (no, z wyjątkiem czujnika ;]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 15 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2009 (edytowane) Wiec masz zrypany czujnik Jak dotkniesz paluchem to ile wytrzymasz trzymajac cooler u podstawy?? Palcem sprawdź. Jeśli radiator nie parzy, tzn. że masz czujnik masz zepsuty, i wszystko OK (no, z wyjątkiem czujnika ;]) Nie rozumiem takiej logiki. Przecież jeśli radiator dobrze przylega to się będzie grzał, jeśli źle to będzie zimny. Nie słyszałem za to, żeby ktoś uwalił czujnik temperatury w procu po wymianie pasty. Dosyć absurdalny to pomysł. Sprawdź spokojnie jeszcze raz wszystko. Zetrzyj pastę, przetrzyj przynajmniej IHS i stopkę radiatora spirytusem, nałóż odrobinę pasty (dosłownie kroplę). Edytowane 15 Września 2009 przez -=Qroń=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Angelapl Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Ja tez mysle z czujnikiem musi byc cos nie tak. Edytowane 24 Września 2009 przez Angelapl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...