cascader Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Witam. Mam problem z odtwarzaniem filmów, a mianowicie strasznie się zacinają. Mój laptop to Toshiba SP 6050 z kartą graficzną Trident Cyberblade XP-Ai1. Zainstalowałem K-Lite Codec, ale to nie pomogło. Chciałbym wiedzieć czy to wina tylko słabego kompa czy można coś z tym zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 celeron 1.2 to troszke malo jak na mozliwosci dzisiejszych filmow nawet w xvidzie po pierwsze : odnistaluj tego k-lite zainstaluj cccp project --> w ustawieniach ffdshow ustaw --> postprocesing na auto po drugie jak nie zadziala zobacz jak bedzie sie zachowywalo na mplayer'ze jak dalej bedzie kiepsko zobacz jak bedzie sie zachowywalo na linuxie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Napisz jeszcze może jaki masz system i czy nie brakuje jakichś sterowników, jakiego playera używasz i jaki plik video. Wróżki pod innym numerem telefonu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek432 Opublikowano 16 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2009 Do SD powinno spokojnie wystarczyć. Ja stawiam na brak sterów do katy graficznej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cascader Opublikowano 17 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2009 (edytowane) tutaj dane o laptopie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a77d6dc7d79540a.html a tutaj o karcie graficznej http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/692d770ead74d520.html Chyba jednak coś nie tak jest ze sterownikiem do karty graficznej. Znalazłem kilka różnych wersji, ale żadna nie działa. Problem z filmami rozwiązany. Chodziło o dobry sterownik do grafiki :rolleyes: Natomiast nadal zacina mi filmiki np. na YouTube niezależnie od przeglądarki. Adobe Flasha mam, ale brak mi pomysłów, co zrobić, żeby wszystko śmigało ok. Czy możliwe, że ta karta zwyczajnie nie wyrabia. Dodam, że filmiki na małym ekranie zacinają się dużo mniej niż na pełnym ekranie, na którym jest normalny pokaz slajdów. Edytowane 17 Września 2009 przez cascader Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...