Skocz do zawartości
cascader

Problem Z Odtarzaniem Filmów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem z odtwarzaniem filmów, a mianowicie strasznie się zacinają. Mój laptop to Toshiba SP 6050 z kartą graficzną Trident Cyberblade XP-Ai1. Zainstalowałem K-Lite Codec, ale to nie pomogło. Chciałbym wiedzieć czy to wina tylko słabego kompa czy można coś z tym zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

celeron 1.2 to troszke malo jak na mozliwosci dzisiejszych filmow nawet w xvidzie

po pierwsze :

odnistaluj tego k-lite

zainstaluj cccp project --> w ustawieniach ffdshow ustaw --> postprocesing na auto

po drugie jak nie zadziala zobacz jak bedzie sie zachowywalo na mplayer'ze

jak dalej bedzie kiepsko zobacz jak bedzie sie zachowywalo na linuxie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj dane o laptopie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7a77d6dc7d79540a.html

a tutaj o karcie graficznej

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/692d770ead74d520.html

Chyba jednak coś nie tak jest ze sterownikiem do karty graficznej. Znalazłem kilka różnych wersji, ale żadna nie działa.

Problem z filmami rozwiązany. Chodziło o dobry sterownik do grafiki :rolleyes: Natomiast nadal zacina mi filmiki np. na YouTube niezależnie od przeglądarki. Adobe Flasha mam, ale brak mi pomysłów, co zrobić, żeby wszystko śmigało ok. Czy możliwe, że ta karta zwyczajnie nie wyrabia. Dodam, że filmiki na małym ekranie zacinają się dużo mniej niż na pełnym ekranie, na którym jest normalny pokaz slajdów.

Edytowane przez cascader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi