Skocz do zawartości
Pawello

Komputer Dla Studenta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od października zaczynam studia. Będę miszkał w akademiku. W związku z tym chciałbym kupic sobie do pokoju komputer . Chciałbym wydac na niego symboliczna kwotę (do 200zł). Oczekiwania?- Sprzęt który będzie obsługiwał programy do projektowania, pakiet office, gry (nie te najnowsze superprodukcje), pozwoli odtwarzac filmy i surfowac w Internecie.

W związku z tym postanowiłem poszukać sprzętu na Allegro a efekty moich poszukiwań to:

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8 )

Co myslicie o powyższych zestawach? Macie moze lepsze propozycje?

Z góry dziękuję za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim licz się z faktem, że jak Ci w którymś zdechnie zasilacz to masz wymianę kompa na nowy, niemal na pewno. Ja bym zaufał marce Compaq z jednego prostego powodu, ze wszystkich starych tanich firmówek, z jakimi miałem kontakt, najrzadziej ulegały awariom sprzętowym. Bramka 4 ze względu na lepsze podzespoły (HDD) na starcie w tej samej cenie w stosunku do N#6. Do tego od razu kontroler SATA na PCI + HDD + nowe DVD.

Podlicytuj, zawsze to jakieś pseudo 64Bit.

Edytowane przez BuMeL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otrzymałęm także taką propozycję:

Gigabyte GA-8IPE1000 Pro 3

Pentium 4 s478, 2800 MHz HT Prescott, 1Mb pamięci cache + Chłodzenie Arctic Cooling

WinFast Leadtek GeForce Ti 4800 128Mb pamięci GDDR

Bit 4 Ram 512Mb DDR

Maxtor DiamondMax Plus 9 160Gb, 6Y160P0

Pioneer Code-110D

Fortron FSP-300-60GTM

Co o niej myślicie??

a może pomoglibyście mi znaleźć inne wartościowe oferty w rozsądnej cenie (te 200 zł nie jest takie restrykcyjne- jeśli będzie 300, ale za dobry sprzęt to nie bede sie klocił;) )

Edytowane przez Pawello

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi