Skocz do zawartości
Gość aruś

Big tower czy midi tower oto jest pytanie ?????

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie jaka obudowa jest lepsza? tower czy midi tower?

czy większa przestrzeń wewnątrz obudowy daje jakieś wymierne korzyści dla zwykłego uzytkowniaka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli masz duzo sprzętu to daje ci tyle ze mozesz wszystko zamontowac w miare sensownie, lepszy air-flow.

masz miejsce, masz kase, bierz big towera - nie pożałujesz.

jezeli chcesz kupic jakas tansza bude typu codegen. to pamietaj ze big tower bedzie bardziej chwiejny niz midi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jaka obudowa jest lepsza? tower czy midi tower?

czy większa przestrzeń wewnątrz obudowy daje jakieś wymierne korzyści dla zwykłego uzytkowniaka?

lepsza do czego :?:

jak nie pakujesz chlodzenia wodnego do kompa (do obudowy), nie masz plyty 2 procesorowej, itd to BigTower jest Tobie potrzebny srednio na jeza

napisz co chcesz upchnac w budzie i wtedy pogadamy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic specjalnego nie chce upychać

standardzik nic podwójnie

nie planuje też Wc ani serwera z tego robić

ale chce kupić obudowe raz a dobrze i tak właśnie sobie myśle czy to nie tak jak z mieszkaniem zawsze lepiej mieć dwa pokoje niz jeden :)

między big towerem a mid jestniecała stówka różnicy

no i mam dylemat czy za te dodatkowe 3kg aluminium i kawałek powierzchni więcej warto dać tą stówe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja trochę nie na temat, ale zaszły pewne okoliczności i muszę jutro pędzić do sklepu a mam pewien problem. Mianowicie czy obudowa opisana jako pod P4 będzie pasować pod P3 po na jednych piszą pod P3, P4 i AMD, a na innych tylko P4 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...