JaCube Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Witam, dzisiaj instalowałem Windows 7 Ultimate 64-Bit na laptopie wymienionym w opisie tematu. Podczas instalacji pokazane były dyski: Dysk 0 o pojemności 1GB i Dysk 1 o pojemności około 158GB (cały dysk ma 160GB). Chciałem rozszerzyć pojemność Dysk 0 i zainstalować na nim system, niestety wyskakiwał błąd. Postanowiłem podzielić Dysk 1 na 50GB(dla systemu) i 110 reszta. W ten sposób miałem 3. Dalej oczywiście wybrałem Dysk 1 z 50GB i kliknąłem dalej. Wszystko się ładnie zainstalowało. Niestety już po zalogowaniu w Mój Komputer mam tylko jeden Dysk C który ma 50GB ale po dysku D ani śladu! W opcjach folderów po odznaczałem "ukrywanie plików, dysków" i inne opcje ale to nic nie dało, nie wiem gdzie go wcięło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2009 Jak majster nie zrobiłeś na nim partycji po podziałce to pewnie będzie wisiał w menadżerze zarządzania dyskami i czekał aż się ruszysz i poszukasz. Gdzieś jeszcze krąży taka niepisana zasada: nie umiesz - nie rób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 A Ty mistrzu BuMeL wszystko umiałeś od razu. Urodziłeś się z wiedzą komputerową, mimo, że PC było dopiero w zamyśle. W każdym Twoim poście zawsze musisz w jakiś sposób podreperować swoje ego, że jaki to Ty mądry, a reszta to bęcwały i nic nie potrafią. JaCube Polecenie "Uruchom" (lub pasek w okienku explorera) i wpisujesz diskmgmt.msc i zakładasz partycję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaCube Opublikowano 20 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2009 Pomogło, dzięki wielkie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...