Skocz do zawartości
JaCube

Nie Ma Dysku D W Laptopie Hp Compaq 615

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj instalowałem Windows 7 Ultimate 64-Bit na laptopie wymienionym w opisie tematu. Podczas instalacji pokazane były dyski: Dysk 0 o pojemności 1GB i Dysk 1 o pojemności około 158GB (cały dysk ma 160GB). Chciałem rozszerzyć pojemność Dysk 0 i zainstalować na nim system, niestety wyskakiwał błąd. Postanowiłem podzielić Dysk 1 na 50GB(dla systemu) i 110 reszta. W ten sposób miałem 3. Dalej oczywiście wybrałem Dysk 1 z 50GB i kliknąłem dalej. Wszystko się ładnie zainstalowało. Niestety już po zalogowaniu w Mój Komputer mam tylko jeden Dysk C który ma 50GB ale po dysku D ani śladu! W opcjach folderów po odznaczałem "ukrywanie plików, dysków" i inne opcje ale to nic nie dało, nie wiem gdzie go wcięło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty mistrzu BuMeL wszystko umiałeś od razu. Urodziłeś się z wiedzą komputerową, mimo, że PC było dopiero w zamyśle. W każdym Twoim poście zawsze musisz w jakiś sposób podreperować swoje ego, że jaki to Ty mądry, a reszta to bęcwały i nic nie potrafią.

JaCube

Polecenie "Uruchom" (lub pasek w okienku explorera) i wpisujesz diskmgmt.msc i zakładasz partycję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi