waldemas Posted September 25, 2009 Report post Posted September 25, 2009 (edited) Witam mam router linksys (cisco) WAG200 G annex-a i pytanie jak wezmę neta z Multimedii (kablówka) to czy da się podłączyć jakoś jego do modemu kablówki żeby podzielić neta na dwa kompy (w ich modemie są tylko gniazdo usb i r45 sztuk po jednym).A jak nie to jaki tani dobry router (podobny do obecnego ) :unsure: Czy to pomoże http://www.allegro.pl/item741126798_przejs...11_na_rj45.html Edited September 25, 2009 by waldemas Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
carek Posted September 25, 2009 Report post Posted September 25, 2009 Wystarczy, że podłączysz za pomocą kabla sieciowego ich modem z twoim routerem w port WAN. Standardowo ustawiony powinien już dobrze działać, opcjonalnie włącz szyfrowanie WPA2 w linksysie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
waldemas Posted September 25, 2009 Report post Posted September 25, 2009 http://www.allegro.pl/item741126798_przejs...11_na_rj45.html tylko czy ten kabel zadziała bo w modemie z kablówki ma wyjście rj45 a u mnie ma wejście rj11 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
PartyBOY Posted September 25, 2009 Report post Posted September 25, 2009 Twój router jest niekompatybilny z takim łączem (xDSL z kablówki). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
waldemas Posted September 26, 2009 Report post Posted September 26, 2009 jaki w zamian Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
piotreek Posted September 26, 2009 Report post Posted September 26, 2009 (edited) Linksys wrt54gc - śmigał u mnie przez 9 miesięcu na upc na łączu 15 mega. Bez zawiech i stabilnie. Edited September 26, 2009 by piotreek Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Laiczka Posted September 27, 2009 Report post Posted September 27, 2009 Woow, ja bym nie zrozumiała chyba ani jednej z Waszych odpowiedzi;P Dobrze, że router mam i nieźle się sprawuje;) Co do kabla łączącego - jeśli nie bardzo wiesz jakiego użyć itp. - to mogę poradzić konsultację z ekspertami na sklep.delta.poznan.pl - zwykle w sprawach elektroniki do nich piszę i uzyskuję fachową, darmową poradę Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...