Pawelek69 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 Witam Chcę kupić laptop z kartą Radeon HD3200 i z 2 GB RAM i później dokupić 2 GB, przez co będę miał GB i system 32 bit. Windows obsłuży mi około 3,25 GB. To czy karta graficzna będzie korzystała z tego nieprzydzielonego ramu czy odejmie sobie od tych 3,25? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokusmok Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 mam taka sytuacje w pc karta bierze ram ten "nieprzydzielony" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) Czyli opłaci się brać 2GB zamiast 1? A dokupiony ram nie powinien się gryźć z tym który będzie w laptopie? Edytowane 26 Września 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 W 99% przypadków nie będzie żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 mam taka sytuacje w pc karta bierze ram ten "nieprzydzielony" Problem tylko w tym, że o ile się nie mylę to HD3200 ma swoją własną pamięć 128Mb albo 256Mb więc jak sobie weźmie z RAMu ? Co do ciężkich dylematów czy brać 1Gb czy 2Gb dodatkowo to wychodzę z założenia, że lepiej jak jest więcej bo niewykorzystany ram tak czy siak zostanie spożytkowany dla obsługi urządzeń zintegrowanych i na pewno się nie zmarnuje a po przesiadce na system 64bit będzie spokojnie eksploatowany w całości przez system. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2009 (edytowane) Laptop to Asus K51AC-SX037 Właśnie nie mogę nigdzie doczytać czy ma własny ram, w różnych sklepach różnie piszą, a to nowy model i jeszcze mało jest o nim na necie. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=9H2AYbWyjpdBOJrH tam nie doczytałem się albo źle patrzę. OCZ OCZ2M8002G 2GB - taką bym dokupił P.S. A torebka Dicota Base XX Supreme N14528P nadaje się? Edytowane 26 Września 2009 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szadzio Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam. Odświerzę trochę temat. Mam właśnie takiego lapak jak Pawelek69 i mam pytanie, bo ze zintegrowanymi kartami jakoś mi nie idzie :( Jak sprawdzić, czy w tym lakpu jest oddzielna pamięć i ile jej jest? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...