Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Właśnie się przeprowadziłem i kompletuję sprzęt do swojego pokoju. Do tej pory jechałem na jakimś Creativie 2.1 bo po prostu nie miałem miejsca na więcej głośników w salonie gdzie stał komputer. Teraz mam całe 12 m kwadratowych tylko na kompa i inne swoje hobby i zaczynam kombinować co tu kupić żeby ładnie grało.

I żeby wykorzystać moją kartę którą w zeszłym roku nabyłem za oceanem czyli Auzentech Prelude.

Założenia są takie:

- jak najlepszy dźwięk przestrzenny w grach,

- jak najlepszy dźwięk przestrzenny w filmach z kompa.

- w miarę dobry dźwięk stereo - audiofilem nie jestem ale posłuchać czasem muzy lubię (rock, pop, trochę dźwięków podobnych do Unplugged Claptona)

- skłaniam się w stronę komputerowych głośniczków ze względu na ich kompaktowość i możliwość ich łatwego poustawiania

- budżet jakieś 1200 zł

- korzystam z XP a w momencie premiery 7 zamierzam zmienić system (to w kwestii sterowników)

Z tego co tu czytałem to za najlepszy (komputerowy) zestaw uznaje się Z-5500.

Czy ktoś mi łopatologicznie wytłumaczy jaki to sens kupowanie zestawu z dekoderem jeśli ma się niezłą kartę?

Piter

PS. To nie jest mój pierwszy post na tym forum ale wstyd się przyznać zapomniałem loginu a mail z którego się rejestrowałem już nie działa.

Edytowane przez PiotrU26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki z dekoderami kupuje się po to aby mieć wszechstronne możliwości. Kupujesz konsole masz pod co podłączyć, masz TV, czy tuner z wyjściem optycznym możesz połączyć masz coś z coaxem nie ma problemu, komputer ? pod analog. Jak budujesz małe centrum rozrywki to dekodery to podstawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

głośniki z dekoderami kupuje się po to aby mieć wszechstronne możliwości. Kupujesz konsole masz pod co podłączyć, masz TV, czy tuner z wyjściem optycznym możesz połączyć masz coś z coaxem nie ma problemu, komputer ? pod analog. Jak budujesz małe centrum rozrywki to dekodery to podstawa.

Ok, to zakładając, że komputer stoi teraz w oddzielnym pokoju i raczej nie będę budował małego centrum rozrywki (w salonie będzie TV + dedykowane kino domowe a jeśli się przekonam kiedyś do konsoli to i tak będzie stała w salonie) to jakie powinienem kupić głośniki? Tzn. które spełniły by moje wymogi z pierwszego posta a nie posiadają dodatkowych dekoderów?

Pozdrawiam

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie zależy Ci na bardzo mocnym basie, a jedynie na dźwięku przestrzennym oraz na dobrej jakości muzyki to może warto by pomyśleć nad jakimś 2x 2.0? np. 2x Solo 6c. Jakość dźwięku w muzyce typu rock, pop powinna być wyraźnie lepsza niż na 5.1, a 4 głośniki też w zupełności wystarczą do dźwięku przestrzennego. Choć będziesz potrzebować trochę więcej miejsca na rozmieszczenie tych głośników. Jednak myślę że warto się zastanowić nad tego typu rozwiązaniem. Cenowo za 2x Solo 6c zapłacisz mniej niż za Z-5500 a może nawet wystarczy na jakiegoś dobrego suba do tego zestawu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie zależy Ci na bardzo mocnym basie, a jedynie na dźwięku przestrzennym oraz na dobrej jakości muzyki to może warto by pomyśleć nad jakimś 2x 2.0? np. 2x Solo 6c. Jakość dźwięku w muzyce typu rock, pop powinna być wyraźnie lepsza niż na 5.1, a 4 głośniki też w zupełności wystarczą do dźwięku przestrzennego. Choć będziesz potrzebować trochę więcej miejsca na rozmieszczenie tych głośników. Jednak myślę że warto się zastanowić nad tego typu rozwiązaniem. Cenowo za 2x Solo 6c zapłacisz mniej niż za Z-5500 a może nawet wystarczy na jakiegoś dobrego suba do tego zestawu ;)

chłopcze miedzy 5.1 a QUADRO 2x2 jest DIAMETRALNA róznica...chyba nie wiesz co to dzwiek przestrzenny...owszem solo dobre do stereo nic wiecej, budowanie zestawu quadro na 2x2 solo to pomyłka...regulacja głośności, ustawien etc..brak dekoderów..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"chłopcze" tak się składa że od lat miałem dźwięk przestrzenny oparty o 4 głośniki a od roku o 4.1 oparty właśnie o Solo 6c oraz 2.1 Z-3e i wiem jak wygląda regulacja głośności oraz ustawień i nigdy nie miałem z tym problemu. Oczywiście można się obłożyć dookoła głośnikami tylko czy ma to sens skoro lokalizację dźwięków w przestrzeni da się bez problemu ustalić na zestawie 4.0?

Chyba że chodzi Ci o przestrzenność typu THX gdzie liczy się każdy szczegół, nie tylko głośność dźwięku ale i odbicia dźwięku od sufitu itd... tylko aby uzyskać taki standard to potrzebny jest zarówno sprzęt za co najmniej kilkadziesiąt tys. zł jak i odpowiednio dostosowane pomieszczenie za nie niższą cenę więc ciekawe kogo na to stać? a chyba nie liczysz że na Z-5500 uzyskasz taki sam efekt bo na głośniku jest naklejka THX? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopcze, nie interesuje mnie znaczek TXH, i to co lubisz/miales.

Dla mnie Z5500 sa przereklamowane, owszem, ale nadal warte swojej ceny.

Maja dekodery, maja pilot oraz panel.

rozstawiasz je beztresowo (dość kompaktowe gabaryty), przywieszasz do sciany jak wolisz.

Siadasz i gra muzyka.

Ty proponujesz 4x solo 6c...zaraz zabawa z kablami (oryginalne za krótkie), sterowanie tylko i wylacznie z poziomu dzwiekowki albo latasz miedzy glosnikami i baiwsz sie potencjometrem. Do tego glosnik aktywny trzeba polaczyc z pasywnym, 2 rozne gniazdka, dwa oddzielne zasilania przez co trzeba wylaczac oddzielnie)

Przypominam ze przy DTS/DD centralny odpowiedzialny jest w filmach za dialogi, przy 4 glosnikach juz bawisz sie w rościąganie sceny na głośniki głowne etc.

Masz 4.1? Widze ze jestes z Gliwic wpadnij do Zabrza zobaczysz jak duza jest roznica miedzy 4.1 a 5.1;] bo zyjesz chyba w ciemnoscie, polecajac komus kombinowanie, gdy w alternatywie ma mozliwosc calkiem przyjemnego gotowego rozwiazania jakim jest z5500.

Przypominam główne założenia:

- w miarę dobry dźwięk stereo (tylko tu solo6 wypadloby lepiej!)

Z drugiej strony autor nie chce dekoderów, więc moze jakis zestaw ML 5.1? ale nie sadze zeby żaden zestaw *chyba ze jakies kino domowe* dorównał z5500...na pewno nie geniusy (pewnie zaraz ktos zaproponuje)

imho z5500 to dobry wybor.

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do dekoderów to co komu potrzebne, ja ich nigdy nie potrzebowałem.

Odnoście trudności rozstawienia głośników to to samo można pisać wszędzie gdzie mamy porównanie małych głośniczków komputerowych do porządnych kolumn np. T20/40 vs Solo 6/7c lub Z-5500 vs jakaś Koda. Więc ten argument mnie wcale nie przekonuje - ma się miejsce i kasę na duże i porządne głośniki to się je kupuje a jak nie to trzeba się zadowolić tymi małymi. Właśnie m.in. ze względu na miejsce wybrałem jako głośniki na przód małe Z-3e a nie np drugi zestaw Solo 6c.

Natomiast do ustawiania głośności nie trzeba biegać od jednych głośników do drugich - w solo 6c jest pilot więc siedzimy w miejscu w którym będziemy oglądać film i ustawiamy dźwięk tak jak nam pasuje.

Jedynie ten głośnik centralny może być jakimś argumentem, choć w moim przypadku głośniki przednie mam zaraz obok monitora więc nie ma to większego znaczenia. A nawet powiem że tak mi to bardziej odpowiada bo głośnika centralnego i tak nie miałbym gdzie postawić, bo na LCD się nie utrzyma a pod nie ma jak a przed monitorem to tak trochę głupio mieć głośnik prawie przed twarzą :P

Natomiast co do odsłuchu 5.1 to już je słyszałem (co prawda nie Z-5500 a jakieś tanie Creative) i wcale nie zrobiły na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia w porównaniu do 4 głośników. Prawdę mówiąc to wolę 4.1 na lepszej jakości głośnikach niż 5.1 na kiepskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnoście trudności rozstawienia głośników to to samo można pisać wszędzie gdzie mamy porównanie małych głośniczków komputerowych do porządnych kolumn np. T20/40 vs Solo 6/7c lub Z-5500 vs jakaś Koda. Więc ten argument mnie wcale nie przekonuje - ma się miejsce i kasę na duże i porządne głośniki to się je kupuje a jak nie to trzeba się zadowolić tymi małymi. Właśnie m.in. ze względu na miejsce wybrałem jako głośniki na przód małe Z-3e a nie np drugi zestaw Solo 6c.

Nie chodzi o wielkosc, a o fakt ze kazda satelite z zestawu Z5500 podlaczasz do jednego panelu, całośc jest zasilana jednym gniazdkiem, i sterowana jednym pilotem, co jesli komp stoi obok takowego panelu bardzo skraca i upraszcza rozmieszczenie

A w przypadku 4x6c trzeba polaczyc jedna pare glosnikow ZE SOBĄ, DRUGĄ PARĘ ZE SOBĄ, i TE 2 pary ZE SOBĄ w jednym źródle, KAZDA para ODDZIELNE sterowanie oraz zasilanie, i na pewno bardziej problematyczne okablowanie

To co ty masz (glosniki kolo monitora) to chyba nawet nie generuje namiastki dzwieku przestrzennego i tyle. poczytaj jak powienien byc rozmieszczony system 5.1 . Co jest sporym wymaganiem, bo wole 2.0 niz 5.1 byle jak rozstawione.

Jesli nie lubi/nie masz mozliwosci dorzucenia centrala, trudno. Ale to duzy blad, i nie rób z tego błahostki tylko dlatego ze sam tak masz

Pomine kwestie ze masz Z2300 i solo, a na centrala np wrzucilbys jeszcze glosniki z innej parafi...powiem ze w KD glosniki powinny byc wszystkie tej samej klasy (nie takie same!) a u ciebie kazdy z innej parafii;]

Natomiast co do odsłuchu 5.1 to już je słyszałem (co prawda nie Z-5500 a jakieś tanie Creative) i wcale nie zrobiły na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia w porównaniu do 4 głośników. Prawdę mówiąc to wolę 4.1 na lepszej jakości głośnikach niż 5.1 na kiepskich.

No to co ty sie wypowiadasz i porownujesz? tanie 5.1 creativa to badziewie jakich malo i tyle. Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat plus tej Kody to głośność sterowana z jednego pilota do ampli, ew jedną gałką. Wyłączenie wszystkiego też z jednego źródła. Twoje rozwiązanie może Tobie pasuje, ale to przecież jakieś takie mega naokoło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha porównywanie taniego zestawu creative do Z-5500 roxx jedynie S750 od Creative'a potrafi mu dorównać a G500 wlecze się gdzieś kilka długości za nim także kolego jeszcze nic nie słyszałeś ;) w grach i filmach to jest jedna z najlepszych opcji i nie ma bata to, że teraz droga to fakt ale nic nie stoi na przeszkodzie kupić używany zestaw zmasakrować i zażądać nowych od Logitecha koszt około 800-900zł a nie 1,2-1,3k a sam zestawik oparty jest na dobrych głośnikach i patrząc na ich rozmiary nawet grający do tego wygodny w użytkowaniu.

Ja swoje w te wakacje sprzedałem po blisko dwóch latach szczęśliwego użytkowania i z perspektywy czasu mogę powiedzieć jedno, mocy im nie brakuje i pier***nięcia tak potrzebnego w filmach i grach.

A już nie jeden co to słyszał Z-5500 ;) po przesłuchaniu zestawu na filmie czy rundce w Bioshocka + Eax5 u mnie wychodził miękki i wygięty.

Nic z klasy 5.1 kompaktowych głośników do kompa nie ma podlotu w kinie/grach do Z-5500 (chyba że S750 ale to 7.1) i to są fakty szkoda, że u nas są tak drogie szczególnie teraz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o wielkosc, a o fakt ze kazda satelite z zestawu Z5500 podlaczasz do jednego panelu, całośc jest zasilana jednym gniazdkiem, i sterowana jednym pilotem, co jesli komp stoi obok takowego panelu bardzo skraca i upraszcza rozmieszczenie

A w przypadku 4x6c trzeba polaczyc jedna pare glosnikow ZE SOBĄ, DRUGĄ PARĘ ZE SOBĄ, i TE 2 pary ZE SOBĄ w jednym źródle, KAZDA para ODDZIELNE sterowanie oraz zasilanie, i na pewno bardziej problematyczne okablowanie

Ja akurat w tym okablowaniu nie widzę problemu :P Co za różnica czy ciągniesz na tył pokoju 2 osobne kable czy tylko 1 od którego z tyłu ciągniesz jeszcze jeden? mi nawet to drugie rozwiązanie wydaje się wygodniejsze bo przez "środek" pokoju ciągnięty jest tylko 1 kabel a ten z tyłu łatwiej jest (przynajmniej w przypadku mojego pokoju) gdzieś niewidocznie upchać.

Jedynie zasilanie jest na "-" bo rzeczywiście są potrzebne 2. Również sterowanie może być mniej wygodne bo trzeba celować w 2 odbiorniki podczerwieni zamiast 1 ale za to co do pilota to myślę że skoro to są takie same głośniki to na pewno wystarczy tylko jeden pilot.

poczytaj jak powienien byc rozmieszczony system 5.1 . Co jest sporym wymaganiem, bo wole 2.0 niz 5.1 byle jak rozstawione.

i tu jest kolejny argument przeciwko 5.1 - ile osób ma tak na prawde prawidłowo rozstawione głośniki w systemie 5.1? Prawdę mówiąc to jeśli ktoś ma tak ustawione głośniki jak ja (przednie równo z przodu, i tylne z tyłu z lekkim przesunięciem w prawo) to już jest dobrze. Spotkałem się już z takimi ustawieniami że tylne głośniki były albo z przodu albo po bokach albo przód z przodu a tył np. po prawej zamiast z tyłu. Że już nie wspomnę o sytuacjach że ktoś nawet przednich nie ma prawidłowo ustawionych, a to też się zdarza. I tak na prawdę prawidłowo ustawione głośniki 4.0/5.1 ma naprawdę niewiele osób.

No to co ty sie wypowiadasz i porownujesz? tanie 5.1 creativa to badziewie jakich malo i tyle.

nie porównuję ich do z-5500 a do zestawów 4.1, i była to odpowiedź na to że nie słyszałem zestawu 5.1. Słyszałem i pomijając już jakość dźwięku na tych głośnikach, to ten 1 dodatkowy głośnik jak już pisałem wcześniej nie zrobił na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia. Dlatego wolę wyższej jakości głośniki 4.1 niż gorsze 5.1.

//

aha a co do jednakowości głośników w systemie 5.1 to ciekawe co powiesz o tym że sub w z-5500 nadrabia brakujące pasmo satelitek przez co mamy niskie tony słyszalne tylko z 1 głośnika? czy tak powinien wyglądać system 5.1 ze wszystkimi jednakowymi głośnikami że część dźwięków słychać tylko z 1 głośnika?

Ja może nie mam jednakowych głośników, ale przynajmniej niskie tony słyszę zarówno z przodu (sub) jaki i z tyłu (solo). Natomiast autorowi tematu nie proponowałem z-3e + solo a 2x solo + sub więc akurat on miałby wszędzie jednakowe głośniki. I niskie tony słyszalne by były ze wszystkich głośników a nie tylko z suba jak w z-5500.

Edytowane przez kamail86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha a co do jednakowości głośników w systemie 5.1 to ciekawe co powiesz o tym że sub w z-5500 nadrabia brakujące pasmo satelitek przez co mamy niskie tony słyszalne tylko z 1 głośnika? czy tak powinien wyglądać system 5.1 ze wszystkimi jednakowymi głośnikami że część dźwięków słychać tylko z 1 głośnika?

Chodziło o satelitki i centralny...

Niskie tony slyszysz z 1 glosnika?

To jestes fenomenem bo:

NISKIE TONY nie sa kierunkowe :) ja jak ustawiam woofer nie wazne gdzie, to slysze je wszedzie w pokoju (gdzieniegdzie tylko nastepuje wzmocnienie) na pewno jednak kierunku sie nie da okreslic.

Oczywiscie nic nie stoi na przeszkodzie aby w systemie użyć dużych kolumn i w amplitunerze ustawic jakie czestotliwosci maja isc na woofer (np ponizej 40hz jesli kolumny sa w stanie do 40 przenosic)

ps. pomine twoje ustawienie, wg ciebie jest dobrze wg mnie to tragedia i wola o pomste do nieba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za burzliwą dyskusję ale zaczynam się gubić.

Słyszałem rozstawione zestawy 4.0, 4.1, 5.1 i 7.1

Słyszałem różnicę między 4.0 a 5.1 ale już na przykład między 5.1 a 7.1 nie bardzo (myślę że to był za mały pokój i kiepskie ustawienie).

Wydaje się że zwłaszcza centralny głośnik jest niezbędny do oglądania filmów.

W takim razie co mi pozostaje (przy moich założeniach)

- w miarę dobry dźwięk stereo - audiofilem nie jestem ale posłuchać czasem muzy lubię (rock, pop, trochę dźwięków podobnych do Unplugged Claptona)

- skłaniam się w stronę komputerowych głośniczków ze względu na ich kompaktowość i możliwość ich łatwego poustawiania

- budżet jakieś 1200 zł

- korzystam z XP a w momencie premiery 7 zamierzam zmienić system (to w kwestii sterowników)

Dodam, że po przemyśleniu całej sprawy bardzo ważna okazuje się sprawa wielkości głośników i okablowania. Biurko postawię jednak w poprzek pokoju i

1. Kupić Logi 5500 i sprzedać Auzena (i korzystać z integry)

2. Kupić lLogi i zostawić Auzena,

3. Kupić jakiś inny zestaw 5,.1 (7.1 nie wykorzystam bo nie będę miał gdzie postawić środkowych głośników.

ad 1. Pozbawiam się X-fi i ciekawych efektów w kilku grach (wspomniany Bioschock, BF 2142 itp), w kieszeni zostaje mi parę stówek (cena nowego Auzena jest kosmiczna)

ad 2. Kasy nie przybywa, mam sprzęt trochę na wyrost ale jak podłącze Logi optykiem to mam możliwość podłączenia na stałe słuchawek Aero 5.1 i pogrania jak synek śpi (mam rację, da się to tak zrobić? Żeby nie nurkować za każdym razem żeby podłączyć słuchawki)

ad3. Co kupić i ile na tym stracę (z jakości) bo zyskam pewnie finansowo.

P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kamail86 akurat w logach jest to 120hz i jak dobrze ustawisz to nie odnajdziesz źródła bas ale ustawienie jest wyjątkowo upierdliwe.

W każdym razie nie rozumiem w sumie o co ci chodzi wpadasz nawijasz coś o składaniu surroundu z kilku zestawów co może zdrowo zakłócić całą idee dźwięku przestrzennego ten gra tak tamten inaczej ten daje takie poczucie przestrzeni, tamten inne i mamy małą tragedie nie wspominając już o sprawności samych głośników.

Tu nie chodzi o to aby w grach czy filmach mieć dźwięk z każdej strony tylko mieć ten dźwięk spójny i dający wrażenie przestrzeni.

Z płytka testową THX można sobie ładnie wszystko na tych samplach porównać czy wszystko gra jednolicie itd. a potem sobie ewentualnie poprawić ustawienia ale do tego trzeba czegoś dobranego z głową ani na chybił trafił. Dlatego dobrej klasy komputerowe 5.1 jest świetnym początkiem do zobaczenia jak to z tym 5.1 jest a potem przesiąść się na coś normalnego

ps.

Kup logi i auzena nie sprzedawaj ja się pozbyłem niecałe 2 tygodnie temu swojego fatality pro i już pożałowałem kilka razy a chodziło głównie o parę stówek w kieszeni. Co do podłączenia słuchawek owszem będziesz mógł sobie wyłączyć wyjścia analogowe w dowolnej chwili i w nocy wyłączać głosniki a uruchawiamć sekcje analogową karty i używać słuchawek

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W każdym razie nie rozumiem w sumie o co ci chodzi wpadasz nawijasz coś o składaniu surroundu z kilku zestawów co może zdrowo zakłócić całą idee dźwięku przestrzennego ten gra tak tamten inaczej ten daje takie poczucie przestrzeni, tamten inne i mamy małą tragedie nie wspominając już o sprawności samych głośników.

Tu nie chodzi o to aby w grach czy filmach mieć dźwięk z każdej strony tylko mieć ten dźwięk spójny i dający wrażenie przestrzeni.

Ale ja autorowi nie proponowałem różnych zestawów głośników! od samego początku proponowałem tylko 2 identyczne zestawy stereo + sub. A 5.1 to co to niby jest? 5x taki sam głośnik + sub oraz dodatki jak dekoredy itd. czyli na mojej wersji traciło by się jedynie głośnik centralny oraz te dodatki ale w zamian otrzymywałoby się znacznie lepsze satelitki.

Natomiast co do połączenia różnych zestawów to to akurat wynikło w trakcie rozmowy z HeatheN że sam mam takie rozwiązanie ale ani razu go nie proponowałem autorowi zamiast Z-5500. Choć prawdę mówiąc nie zamieniłbym swoich Z-3e + Solo 6C na zestaw 5.1 typu X-530/540 ze wszystkimi jednakowymi głośnikami. Ale skoro uważacie że lepsze jest 5.1 z niższej klasy głośnikami niż 4.1 z lepszymi to wasz wybór i go nie neguje - kwestia gustu ;)

Edytowane przez kamail86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja autorowi nie proponowałem różnych zestawów głośników! od samego początku proponowałem tylko 2 identyczne zestawy stereo + sub. A 5.1 to co to niby jest? 5x taki sam głośnik + sub oraz dodatki jak dekoredy itd. czyli na mojej wersji traciło by się jedynie głośnik centralny oraz te dodatki ale w zamian otrzymywałoby się znacznie lepsze satelitki.

Natomiast co do połączenia różnych zestawów to to akurat wynikło w trakcie rozmowy z HeatheN że sam mam takie rozwiązanie ale ani razu go nie proponowałem autorowi zamiast Z-5500. Choć prawdę mówiąc nie zamieniłbym swoich Z-3e + Solo 6C na zestaw 5.1 typu X-530/540 ze wszystkimi jednakowymi głośnikami. Ale skoro uważacie że lepsze jest 5.1 z niższej klasy głośnikami niż 4.1 z lepszymi to wasz wybór i go nie neguje - kwestia gustu ;)

masz racje, zamiana solo 6c i z-32 na X530 czy X540 bylaby bezsensowna, ale uwierz polecanie 4x6c zamiast z5500 jest rownie bezsensowne tyle w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki za burzliwą dyskusję ale zaczynam się gubić.

m (to w kwestii sterowników)

1. Kupić Logi 5500 i sprzedać Auzena (i korzystać z integry)

2. Kupić lLogi i zostawić Auzena,

3. Kupić jakiś inny zestaw 5,.1 (7.1 nie wykorzystam bo nie będę miał gdzie postawić środkowych głośników.

P.

Odpowiedz na Twoje rozwazania wytluscilem. IMO nie ma innego rozwiazania - popatrz sobie na moj sig. Jestem posiadaczem zarowno zestawu auzen + Z5500 jak i porzadnego stereo i jedyne co moge powiedziec ad. calej powyzszej dyskusji - nie znajdziesz nic ciekawszego do Twoich wymagan niz Z5500. Zreszta HeatheN powiedzial juz wszystko w tej kwesti mi pozostaje pokiwac glowa na potwierdzenie. Jakbys mial jakies konkretne pytania ad auzen + Z5500 wal smialo.

P.S. Podlaczenie logow optykiem przy Prelude to ... Morderstwo :lol: Wtedy korzystasz z dekodera w Logach - zwykly analogowy kabel z pudelka od Logitecha, lub kupno porzadnego analoga (IMO nie ma sensu bez zmiany kabli glosnikowych), wtedy dzwiek obrabiany i przetwarzany jest na karcie, a sluchawki w kazdej chwili mozesz wpiac w konsole od Logow :)

Edytowane przez Yamnick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi