SkyMonn Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Niestety jest zle :( Sforrmatowalem sobie partycje na ktorej mialem dane - dosc wazne. Dysk 3,2 GB FAT32. Oprocz roznych badziewi mialem rowniez na tym dysku wazne dokumenty, ktorych strata jest bolesna :( Prosze o pomoc. Czy da sie jakac "domowa metoda" odzyskac te dane ??? Dzieki za odpwiedzi Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 jest takie polecenie unformat ale nie wiem jak to działa. norton system works chyba nie pomoże, lipa. próbuj tym unformat. może go nie być w nowszych dosach, wtedy szukaj w 6.22 lub starszych (oczywiście jeśli formatowałeś bez parametru /u ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Easy Recovery i po kłopocie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 wiem, że jest takie cosik ale trzeba jeszcze to mieć. ja np nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 www.google.com napewno jakiegoś triala znajdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a czy ten easy recovery pomoze odzyskac dane nie po szybkim, a po pelbym formacie? po szybkim to chyba powinien a co do pelnego to obstawiam, ze nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Tu masz link: http://www.mbm.com.pl/ ER 6.0 jest bardzo wszechstronny. Powinien sobie poradzić. good luck Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a czy ten easy recovery pomoze odzyskac dane nie po szybkim, a po pelbym formacie? po szybkim to chyba powinien a co do pelnego to obstawiam, ze nie Dokldanie jezeli zrobil pelnego formata, to moze sobie darowac sciaganie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a czy ten easy recovery pomoze odzyskac dane nie po szybkim, a po pelbym formacie? po szybkim to chyba powinien a co do pelnego to obstawiam, ze nie Dokldanie jezeli zrobil pelnego formata, to moze sobie darowac sciaganie . W dokumentacji ER jest napisane, że nie odzyskuje danych z uszkodzonych dysków. Mnie poszła głowica i conieco z niego wyciągnąłem. Zawsze warto spróbować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a czy ten easy recovery pomoze odzyskac dane nie po szybkim, a po pelbym formacie? po szybkim to chyba powinien a co do pelnego to obstawiam, ze nie Dokldanie jezeli zrobil pelnego formata, to moze sobie darowac sciaganie . błąd, możesz formatować i 100 razy i odzyskasz, pod warunkiem że nie nagrywałeś nic na dysk po formatowaniu w miejsce utraconych danych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a czy ten easy recovery pomoze odzyskac dane nie po szybkim, a po pelbym formacie? po szybkim to chyba powinien a co do pelnego to obstawiam, ze nie Dokldanie jezeli zrobil pelnego formata, to moze sobie darowac sciaganie . błąd, możesz formatować i 100 razy i odzyskasz, pod warunkiem że nie nagrywałeś nic na dysk po formatowaniu w miejsce utraconych danych Nie wiem czy blad czy nie , ale jak zrobilem szybkiego formata to dane mialem nawet po nagraniu nowych , jak zrobilem pelnego danych nie bylo wogule . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 ja miałem inaczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vad3r Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Nie wiem czy blad czy nie , ale jak zrobilem szybkiego formata to dane mialem nawet po nagraniu nowych , jak zrobilem pelnego danych nie bylo wogule . A czym sprawdziles, ze nie ma tych danych ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 getdataback jest wersja do fata i ntfs. jest to najlepszy program jaki testowałem. Easy recovery i inne niestety niestety nieco mnie zwiodły ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Popieram przedmówcę - Get Data Back for FAT :!: Niedawno miałem podobny problem i wtedy przyszedł mi z pomocą ten progs. Odzyskałem 85% danych :D Tylko niestety jest to trial :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a czy ten easy recovery pomoze odzyskac dane nie po szybkim, a po pelbym formacie? po szybkim to chyba powinien a co do pelnego to obstawiam, ze nie Dokldanie jezeli zrobil pelnego formata, to moze sobie darowac sciaganie . A niby czemu ? używałeś kiedykolwiek Easy REcovery ? chyba tylko wiesz jak się to pisze. ER odzyska dane nawet po pełnym firmacie, zniszczeniu tablicy partycji itp. Podobnie działa Disc Commander - firmy Winternals (wg mnie jest lepszy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 o qrde, trzeba bedzie zapamietac na przyszlosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkyMonn Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Witam wszystkich w ten gorący dzień!!! Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, cieszę sie, że ten temat spotkał sie z takim zainteresowaniem! Mam dobrą wiadomość, otóż udało mi sie odzyskać 99,99% danych z dysku który uległ sformatowaniu. Dla dociekliwych dodam, iż był to "pełny format" pod Dos'em. Na dysku o pojemności 3,2 GB miałem 2,88 GB danych. Były to różne pliki: doc, avi, mp3, txt, exl, jpg, bmp, itp z ms office oraz inne. Dokładnie uległy uszkodzeniu 4 pliki doc, które były dość obszernej pojemności i dużą ilością slajdów. A teraz chyba najważniejsze dla wszystkich czym to zrobiłem :) Otóż najlepszym, najszybszym i najdokładniejszym okazał sie program : EasyRecovery Pro v6.0 Mam pełną wersję z crackiem. Faktem jest że każde dane można odzyskać i nie zależy to od sposobu sformatowania (pełne, szybkie). Problem leży jedynie w tym, aby na dysk z którego chcemy odzyskać dane nie były zapisywane żadne dane, bo to zastąpi nam scieżki danyc hna dysku i już nici z odzysku. Oczywiście serfując po sieci znalazłem też ciekawy programik, który formatuje dysk w taki sposób, że już nie da sie z niego później odzyskać żadnych danych. Dodam jeszcze, że próbowałem odzyskać dane kilkoma programami: GetDataBack, FinalRecovery, RecoverMyFiles i żaden nie okazał sie tak skuteczny jak EasyRecovery. Naprawdę polecam. Jeszcze raz dzieki za posty. Tu podaję linka do pobrania pełnej wersji programu z możliwością zapisau odzyskanych danych - bo wersja trialowa tego nie udostępnia. http://websurfer.kulichki.com/ProgramsCatalog.html http://file2.mydrivers.com/tools/drive/fo-erp6.zip http://www.naidenov.dp.ua/fo-erp6.zip ps - jesli program ma taki sn: ER82RE-25A44H - to jest w pałni użyteczną wersją POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...