Skocz do zawartości
b4rt3k

A-data 2gb 1333mhz Cl9 Czy Good Ram 1333mhz Cl9

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno a-daty bez problemu chodzą na cl7 bez podbicia napięcia , ja na swoich goodramach musiałem lekko podbić napięcie aby uzyskać ten sam wynik. Chociaż tak prawdę powiedziawszy 1333 cl9 czy też 1333 cl7 czy nawet 1600 cl7 nie widziałem większej różnicy w prędkości działania aplikacji (może trochę szybciej się super pi liczyło , ale to grosze)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie pomogę mocno, ale niedawno kupiłem w esc najtańsze a-daty ddr3 1066Mhz cl7 (2 kostki po 2GB - nie parowane) i tak:

Na CL7 idą ~1260

Na CL8 idą ~1400

NA CL9 idą >1600

Wszystko na napięciu 1.53v z biosu.

Moim zdaniem pamiątki kręcą się świetnie. Polecam A-Daty, Goodram są ostatnio dziwnie "drogie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważ fakt że wcześniej goodram wszędzie były wyraźnie tańsze a teraz nagle nie wiedzieć dlaczego zrównały się z ceną drugich najtańszych.

porównywarki cenowe są fajne i w ogóle git. problem w tym że nie posiadają 100% oferty rynku... esc 130zł za 2gb 1333. adata czy goodram, ta sama cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zauważ fakt że wcześniej goodram wszędzie były wyraźnie tańsze a teraz nagle nie wiedzieć dlaczego zrównały się z ceną drugich najtańszych.

nic takiego nie zauważyłem - imo goodram zawsze starał się być konkurencyjny cenowo przede wszystkim do kingstona i dalej tak jest Edytowane przez pierwszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok 120zł za goodramy na esc jeszcze nie tak dawno temu to była norma. wszystkie inne ramy kosztowały od 130zł w górę. później nagle adaty potaniały do poziomu goodram i nagle ten zaczą rosnąć, a w ślad za nim adaty. kolejna sprawa to podatki. przecież to jest nasz rodzimy produkt, nie ma potrzeby nakładania na niego chorych podatków, a półprodukty są obarczone znacznie niższymi niż produkt końcowy. więc dlaczego goodramy drożeją? może XA będzie wiedział. w co wątpię bo on jest od techniki a nie od marketingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi