Slayer Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Wiecie, ta karta jest nawet ciekawą ofertą. Cena- 800 zł jeszcze do przełknięcia, ale za to 256 MB PAMIĘCI!!!!! 8O 8O Nie przepadam za tymi kartami, ale taka pojemność za taką cenę robi wrażenie conajmniej duże 8O http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12874995 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Tak, ale zobacz gościa który to sprzedaje :) No chyba, że w sklepach też podobnie kosztuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 też bym nie ryzykował - zresztą jak widać nikt nie zaryzykował Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 był dopiero co temat o GFX 5600. kain : tak bardzo siostry nie lubisz :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 W sumie się nie dziwię- a jej bezpośreni konkurent- Radeon R 300-350 jest w podobnej cenie- nawet jeszcze są w sprzedaży modowalne Radeony 9500. No, ale tutaj jednak jest 256 MB pamięci- eee......wolę ATI :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 kain : tak bardzo siostry nie lubisz :?: Hehe nie :) Ale ona pisze pracę magisterską, a jako maszyna do pisania 486DX4-100Mhz, 64 Mb ramu starczy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 128 MB karty nie wykorzystują a co dopiero mówić o 156. przesada i tyle. bezsensowne gonienie się w koszty, karta dla idiotów. a pewnie o jakości tej pamięci lepiej nie wspominać. dno jak nic. zero o/c. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 z tego co wiem to tylko ut2k3 moze obsluzyc 256 mega na karcie - trzeba recznie konfig zmienic chyba na jakosc tekstur "ultra-high" :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 AMD Rulez co za sciemy walisz, jak to karty nie wykorzystuja 128MB??? Skad masz takie info ??? Starczy odpowiednio wysokie tekstury ustawic, nie skompresowane, duza rozdzielczosc, 32-bit Z, duzo kodow do PS i VS, AAx16 i juz. Sama teksurka w 2048x2048 moze zajmowac wraz z mipmapami 16 386 KB ladujac 8 takich tekstur mamy 128MB zajete, a gdzie 22 megowy bufor klatki ? Gdzie dane do obliczen AA PS VS, gdzie Z ? JEdnym slowem nie wal sciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 to żeby przy takich ustawieniach gry chodziły płynie to musi być R9500pro/9700/9800 albo GFX/Ti4600. chodzi mi o idiotyzm montowania takich pamięci na słabszych kartach niż w/w. a zapuśćcie teścik porównawczy GFX128 vs 256 MB. zobaczymy czy będzie różnica. a UT2003 jest jakieś lipne, stare UT jest lepsze dla mnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Avenger ale karta z 64MB i taktowaniem (abstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ac) 1Ghz poradzi sobie lepiej z wielka tekstura niz 128MB taktowanej 500Mhz. Poprostu wiele rowniez zalezy od szybkosci samej kostki. Czasu dostepu (co wplywa na taktowanie m.in). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 No ja niemowie ze lepiej sobie radzi, tylko tyle ze ta pamiec jest wykorzystywana. W kwesti szybkosci to tak: Na kartach z mnejsza iloscia szybszego ramu rzeczywiscie uzyskamy wiecej fps, lecz przy zmianie tekstur wszystkich [zakladajac ze na 64mb sie nie mieszcza a na 128 mb sie mieszcza], mozna doswiatczyc skoku [przesylane sa dane z RAM->AGP->Local RAM]. Jesli (rowniez abstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ac, poniewaz narazie nie ma gier korzystajacych z tego typu tekstur 2048x2048, jak sie myle poprawcie mnie, z tego co wim to D3, ma miec mozliwosc tekstur tego rozmiaru) trafimy do lokacji ktora na stale wymaga np 100 mb na tekstury, to karta z 64mb nieporadzi sobie z plynnym renderingiem chocby miala 2ghz ram, problemem bedzie waskie gardlo - AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 dobrze gada - polac mu ;) :) "UT2003 jest jakieś lipne, stare UT jest lepsze dla mnie" kazdy gra w to co lubi, ale jezeli lubisz gdy gosciu wpada w sciane gdy dostaje z rocketa to twoja sprawa. kiedys byl na tomshardware test gf3 z 64 i 128mb pamieci. 128 wygrywal chyba max 3 klatki, ale jak zagralem u qmpla [o ile pamietam xp2200+; 512 ramu] na gf3 z 64 mega, potem wyjalem u siebie kostke 512 ramu to mowcie co chcecie ale red faction 2 to conajmniej 3 razy wolniej jemu sie wczytywal. (u mnie nie widac plansz z napisem loading, a jak widac to nawet nie jestem w stanie rozpoznac kto jest na obrazku) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 ...ech....jedna rzecz- sama oferta była atrakcyjna, bo za tyle to nawet 64-128 MB FX 5600 nikt nie znajdzie, więc niedość, że karta tania, to jeszcze gratis 128 MB- ale nie, trzeba napisać : " 128 MB karty nie wykorzystują a co dopiero mówić o 156. przesada i tyle. bezsensowne gonienie się w koszty, karta dla idiotów. a pewnie o jakości tej pamięci lepiej nie wspominać. dno jak nic. zero o/c." Temu to chyba nic nie pasuje- znajdź leprzą ofertę w klasie FX-ów :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 a jaka ma to wydajnosc? na jakim poziomie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Jak dla mnie to 256 mb to lekka przesada nie wiem jakie duze tekstury by musiały mnieć gry. Pozatym palit to shit dlatego pewnie tak tanio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 czemu przesada? nie pamietasz bila jak gadal ze kilobajty wystarcza? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 http://www.3dcenter.de/artikel/r9500+9700+...comanche4_a.php wydajnosc/cena oceniam jako dosc dobre ;) - mimo to wolalbym r9500pro ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 wwracajac do glownego watku to to jakiz zart - koles 0 komentarzy i: Akceptowane formy płatności: Przy odbiorze (za pobraniem) :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...