Skocz do zawartości
Slayer

Geforce FX 5600 - ciekawe ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiecie, ta karta jest nawet ciekawą ofertą. Cena- 800 zł jeszcze do przełknięcia, ale za to 256 MB PAMIĘCI!!!!! 8O 8O Nie przepadam za tymi kartami, ale taka pojemność za taką cenę robi wrażenie conajmniej duże 8O

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12874995

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie się nie dziwię- a jej bezpośreni konkurent- Radeon R 300-350 jest w podobnej cenie- nawet jeszcze są w sprzedaży modowalne Radeony 9500. No, ale tutaj jednak jest 256 MB pamięci- eee......wolę ATI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

128 MB karty nie wykorzystują a co dopiero mówić o 156. przesada i tyle. bezsensowne gonienie się w koszty, karta dla idiotów.

a pewnie o jakości tej pamięci lepiej nie wspominać. dno jak nic. zero o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Rulez co za sciemy walisz, jak to karty nie wykorzystuja 128MB??? Skad masz takie info ??? Starczy odpowiednio wysokie tekstury ustawic, nie skompresowane, duza rozdzielczosc, 32-bit Z, duzo kodow do PS i VS, AAx16 i juz. Sama teksurka w 2048x2048 moze zajmowac wraz z mipmapami 16 386 KB ladujac 8 takich tekstur mamy 128MB zajete, a gdzie 22 megowy bufor klatki ? Gdzie dane do obliczen AA PS VS, gdzie Z ? JEdnym slowem nie wal sciem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to żeby przy takich ustawieniach gry chodziły płynie to musi być R9500pro/9700/9800 albo GFX/Ti4600.

chodzi mi o idiotyzm montowania takich pamięci na słabszych kartach niż w/w. a zapuśćcie teścik porównawczy GFX128 vs 256 MB. zobaczymy czy będzie różnica. a UT2003 jest jakieś lipne, stare UT jest lepsze dla mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avenger ale karta z 64MB i taktowaniem (abstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ac) 1Ghz poradzi sobie lepiej z wielka tekstura niz 128MB taktowanej 500Mhz.

Poprostu wiele rowniez zalezy od szybkosci samej kostki. Czasu dostepu (co wplywa na taktowanie m.in).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja niemowie ze lepiej sobie radzi, tylko tyle ze ta pamiec jest wykorzystywana.

W kwesti szybkosci to tak:

Na kartach z mnejsza iloscia szybszego ramu rzeczywiscie uzyskamy wiecej fps, lecz przy zmianie tekstur wszystkich [zakladajac ze na 64mb sie nie mieszcza a na 128 mb sie mieszcza], mozna doswiatczyc skoku [przesylane sa dane z RAM->AGP->Local RAM].

Jesli (rowniez abstra<span style="color:red;">[ciach!]</span>ac, poniewaz narazie nie ma gier korzystajacych z tego typu tekstur 2048x2048, jak sie myle poprawcie mnie, z tego co wim to D3, ma miec mozliwosc tekstur tego rozmiaru) trafimy do lokacji ktora na stale wymaga np 100 mb na tekstury, to karta z 64mb nieporadzi sobie z plynnym renderingiem chocby miala 2ghz ram, problemem bedzie waskie gardlo - AGP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze gada - polac mu ;) :)

"UT2003 jest jakieś lipne, stare UT jest lepsze dla mnie"

kazdy gra w to co lubi, ale jezeli lubisz gdy gosciu wpada w sciane gdy dostaje z rocketa to twoja sprawa.

kiedys byl na tomshardware test gf3 z 64 i 128mb pamieci. 128 wygrywal chyba max 3 klatki, ale jak zagralem u qmpla [o ile pamietam xp2200+; 512 ramu] na gf3 z 64 mega, potem wyjalem u siebie kostke 512 ramu to mowcie co chcecie ale red faction 2 to conajmniej 3 razy wolniej jemu sie wczytywal. (u mnie nie widac plansz z napisem loading, a jak widac to nawet nie jestem w stanie rozpoznac kto jest na obrazku) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ech....jedna rzecz- sama oferta była atrakcyjna, bo za tyle to nawet 64-128 MB FX 5600 nikt nie znajdzie, więc niedość, że karta tania, to jeszcze gratis 128 MB- ale nie, trzeba napisać :

" 128 MB karty nie wykorzystują a co dopiero mówić o 156. przesada i tyle. bezsensowne gonienie się w koszty, karta dla idiotów.

a pewnie o jakości tej pamięci lepiej nie wspominać. dno jak nic. zero o/c."

Temu to chyba nic nie pasuje- znajdź leprzą ofertę w klasie FX-ów :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...