Skocz do zawartości
Piecyk110

Podkrecanie E7500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem kompletnym newbiem w tych sprawach, wiec zwracam sie do Was z prosba.

Chcialbym uzyskac lepsza wydajnosc mojego procesora w GTA IV. Karta graficzna (GTS 250) radzi sobie calkiem niezle, jednak procesor chyba nie bardzo.

Przyznam, ze boje sie majstrowac w BIOS-ie, wiec poszukalem troche w googlach i znalazlem "8rdavcore".

Czy wedlug was ten program nadaje sie do podkrecenia procesora z wina?

I jaka jest wedlug was maksymalna wartosc taktowania, ktora moge osiagnac z pelna stabilnoscia, nie bede musial majstrowac z napieciem i da jakis rezultat w GTA? Bo jak narazie plynnosc czasem spada na poziom 15-25 klatek (na niektorych ulicach) a marzeniem jest chociaz te 35 klatek.

Czytalem rowniez o OC GPU, jednak pisali tam, ze nie daje to duzych rezultatow. Co moge zrobic, by podniesc wydajnosc w GTA 4 bez ryzyka spalenia wyzej wymienionych komponentow?

Mam takze 4gb ddr2 800mhz kingston, 650W corsair oraz plyte GIGABYE EP-43-DS3.

(post z takze nowego konta kolegi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam progsom do OC niezbyt ufam , praktycznie wszystko robię w biosie płyty .

Przeczytaj na początek manual do swojej płyty , tam masz rozpisane wszystkie funkcje twojej płyty .

Co do OC tego 7500 - to loteria o ile pójdzie bez ruszania vcore , te 300-500 mhz może zrobisz zanim zrobi się niestabilny .

Ale bez regulacji timmingów ramu , podnoszenia vcore , vmem itp. za wiele nie pokręcisz .

A OC karty dużo daje , zależnie od gry .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi