SET2003 Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 mam nowego msi kt3v płyta cacuszko ale wkładam płytke z win XP przechodzi mi pierwszą plansze (niebieską) i zamiast z czarnego okna przejść na niebieske i instalować to stoji i nic prubowałem zmieniać karte graficzną mam gainward geforce 3 ti200 wyciągałem wszystke karty PCI i nic nadal stoi moze wy macie jakiś sposób zeby zainstalować windoze XP :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Napisz jaki masz sprzęt? Jakie dyski twarde? Ile dyskow? Gdzie dyski podlaczone? Pod standardowy kontroler IDE? RAID? Dodatkowy kontroler ATA? Serial ATA? Czy masz jakieś kontrolery SCSI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Napisz jaki masz sprzęt? Jakie dyski twarde? Ile dyskow? Gdzie dyski podlaczone? Pod standardowy kontroler IDE? RAID? Dodatkowy kontroler ATA? Serial ATA? Czy masz jakieś kontrolery SCSI? na kt3v nie ma s-ata! wracajac do tematu moze po prostu walnieta wersja windy sprawdz inny cd (czyt. egzemplarz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Na co zmieniałeś kartę graficzną? Próbowałeś z jakimś starym modelem? Jeżeli nie, to spróbuj. A jak to nie pomoże, to przetestuj pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mily Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 [quote="Lagierna kt3v nie ma s-ata! wracajac do tematu moze po prostu walnieta wersja windy sprawdz inny cd (czyt. egzemplarz) Nie ważne ;-). Ja miałem to samo. Identyko! I zgadnijcie czego to była wina? Sterowników do RAID'u! ;P. Dlatego pytałem, co ma w kompie i czy podaje jakieś dodatkowe stery SCSI lub RAID? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Obstawiam trzy możliwości: - spróbuj inną grafikę (najlepiej na PCI) - przestaw w biosie opcje: PNP OS - przestwa w biosie opcje: APIC MODE PS. W kwestii Raid - też się zgadzam, ale KT3V chyba nie ma Raid ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 mam athlona xp 1800+ (0,13) dysk samsunga 20GB na osobnej tasmie nisz nagrywara i dvd prubowałem różnych kombinacji karta Geforce 3 TI200 wyciongałem wszystkie karty pci i nic najbardziej interesuje mnie opcja w BIOSIE co mam przestawić, a niemam kontrolera RAID ani SCSI normalne IDE prubowałem na roznych kartach ale na PCI jescze niejechałem jak macie jakieś pomysły to piszczie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 dArio kombinuje tak, jak ja kombinowałbym. Ustaw wbiosie PIC, jeśli masz APIC. PnP OS=disabled zalecane przez MS dla systemów opartych na NT. W ostateczności spróbuj wyłączć ACPI. Jak nic z tego nie pomoże, szukaj innej grafiki na czas instalacji. Możesz też powyłączać UDMA mode dla obu IDE, IDE block mode również. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 mam athlona xp 1800+ (0,13) dysk samsunga 20GB na osobnej tasmie nisz nagrywara i dvd prubowałem różnych kombinacji karta Geforce 3 TI200 wyciongałem wszystkie karty pci i nic najbardziej interesuje mnie opcja w BIOSIE co mam przestawić, a niemam kontrolera RAID ani SCSI normalne IDE prubowałem na roznych kartach ale na PCI jescze niejechałem jak macie jakieś pomysły to piszczie :DOdszukaj tych opcji w biosie i przestaw na inna niż masz (zwłaszcza APIC) - niestety musisz spróbować różnych kombinacji tych ustawień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SET2003 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Dzięki zmieniłem to w biosie i wszystko działa nareśćie jednak się niezawiodłem na forum :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...