hub3rtus Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Witam przymierzam sie do wymiany grafiki jednakze mam kilka pytan 1.Na jaki wzrost Fpsów moge liczyc 2.Czy zasilacz uciagnie nową karte 3.czy wogole opłaca sie inwestowac w tą karte Płyta głowna - Gigabyte GA-K8NS rev.2 bios v.21 Proc - Athlon64 3000+ ClawHammer @ 2.5 ghz Pamiec - 1gb ddr 400mhz @450 Grafa - Ati x1600 pro 500/800 :unsure: Zailacz - Fortron FSP350-60MDN Rev.A Dysk - 80 gb Samsung 7200 DvD-RW BenQ A karta którą chce wlozyc wygląda tak jak w podanym linku :rolleyes: http://allegro.pl/item758790380_ati_radeon...mb_256_bit.html co do zasiłki to Obciążenie dla linii +3,3V & +5V - 180W Obciążenie dla linii 3,3V & +5V & +12V - 320W ilosc amperów na lini +12 - 19.5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Jeżeli zasilacz jest sprawny powinien poradzić, ale bez szaleństw z napięciami. Natomiast nie za bardzo jest sens dokładać tak mocną grafę. Przez chwilę miałem w swoim "rigu" gts250 i efekt tego był bardzo mizerny ;) Nawet 8600gt to już za dużo. Inna rzecz, że ta rodzina ati nie jest najszczęśliwsza - za bardzo to pocięli. 7300gt-7600gs (ddr3-ddr2) to chyba optimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 no tak ale koszty 7300 gt z ddr 3 są takie same co tej ati bynajmniej na Allegro niewiem czemu ale ludzie wyraznie potracili zaufanie do ATi wole spowalniana lepsza karte niz nie spowalniana gorsza za ta sama cene :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Przedewszystkim przydałoby Ci się dokupić jeszcze 1gb ramu. Karta jest dobra, wydajnościowo podobna do gf 7800gtx/7900gs. Bedzie ponad 2 razy wydajniejsza od x1600pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Jesli masz okazje wziac X1950PRO AGP za 150zl to nawet sie nie zastanawiaj. Ludzie krzycza 200zl za 7600GS, a X1950PRO to juz wyzsza liga. Roznica miedzy X1600PRO bedzie duza, a ten 2,5Ghz spokojnie do tej graficzki wystarczy. Dobrze by bylo chociaz te 1,5GB ramu miec, a najlepiej 2Gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 x1950 PRO to naprawdę mocna karta, wiem bo sam ją miałem i byłem bardzo zadowolony. Grałem na tym w Crysisa na średnich detalach. Chociaż jest już troszkę stara. Powinna sobie poradzić z niektórymi nowymi grami. Aczkolwiek nie spodziewałbym się zbyt wiele jeśli myślisz głównie o graniu. Np taki Reisdent Evil 5 już domyślnie nie współpracuję z serią x1000 radeonów. Jest co prawda na to sposób już, ale widać są pewne problemy. Osobiście bym zaczął odkładać każdą złotówkę na nową platformę. Po uzbieraniu tych 1600 zł całość byś sprzedał (płyta + Procesor + RAM + Grafika) i dostał te 200-300 zł. Za 1800 można już złożyć całkiem porządny zestaw na AM3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) co do ramu to dokupie moze 3 kosc 512 :D 1 gb sa dosc drogie ostatnio i mysle ze nie stanieją Karte juz zakupilem tylko zastanawialem sie czy ja sprzedac z zyskiem czy włozyc do siebie a sprzedac stara :D btw za stara wezme ok 100 wg allegro xD Devil nie licze na to ze beda mi smigac wszystkie nowe gierki ale np nowy wolf mi smiga ale malo fpsow jest =( btw gdzie na tym forum sie thx'y rozdaje ? :lol2: Edytowane 4 Października 2009 przez hub3rtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 Skoro zakupiłeś kartę to nic prostszego jak sprawdzic czy w Twoim zestawie to sie sprawdza. Nie "straciłem zaufania do ati" tylko obiektywnie patrząc karta którą posiadasz obecnie została za bardzo pocieta - dlatego taką popularność miały 73/76gt ddr3. Jak masz ochotę możesz wejść w profil danego użytkownika i przydzielić mu odpowiednią ilość "gwiazdek" ale raczej nikt na to nie patrzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Skoro zakupiłeś kartę to nic prostszego jak sprawdzic czy w Twoim zestawie to sie sprawdza. Nie "straciłem zaufania do ati" tylko obiektywnie patrząc karta którą posiadasz obecnie została za bardzo pocieta - dlatego taką popularność miały 73/76gt ddr3. Jak masz ochotę możesz wejść w profil danego użytkownika i przydzielić mu odpowiednią ilość "gwiazdek" ale raczej nikt na to nie patrzy ;)nie chodziło mi o Ciebie ale o ogół bo jesli lepsza karta ati jest tansza niz gorsza nvidii to musi byc cos na rzeczy :) ja do Ati sie przekonałem dawno temu miałem 9600 pro Atlatins :) swietna karta :) btw byl to czas dominacji Ati jedyna wada Ati jak dla mnie to sterowniki ale całe szczęscie Omega produkuje stery =) a pytałem sie czy warto wymieniac bo moja wiedza na temat kompow jest dosc nieaktualna jakies 3-4 lata =) gwiazdki rozdane =) Edytowane 5 Października 2009 przez hub3rtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hub3rtus Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 (edytowane) Karta wymieniona i smiga elegancko :rolleyes: w załącznikach screeny z 3dmarka06 przed i po wymianie :) btw 1 gb ram juz jest w drodze do mnie :) Edytowane 6 Października 2009 przez hub3rtus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...