Killer85 Opublikowano 4 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Jak w temacie Chcę wymienić bo wyświetlacz robi się biały i czasem Motka nie reaguje i trzeba ją wyłączyć a potem włączyć. To nie wina softu bo wgrałem najnowszy i dalej to samo. Szukając natknąłem się na różne taśmy w cenie bodajże od 9 do 50 zeta i mam dylemat jaką kupić... Pewnie sam wymienię bo w serwisie krzyknął ze 100PLN za takie coś Widziałem na necie jak się to robi więc myślę że dam radę:) Proszę o wypowiedzi POZDRAWIAM Killer85 Edytowane 4 Października 2009 przez Killer85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Bierz najdroższą jaką znajdziesz, być może nawet trafi się oryginał. Chyba, że chcesz za miesiąc znów się z tym bawić - wtedy kup sobie kilka sztuk najtańszej. Wyjdzie na prawie to samo, przy okazji nauczysz się sprawnie rozbierać swój telefon :> Co do cen w serwisie - oczekujesz, że ktoś naprawi ci to z miłości, za darmo, po koszcie taśmy? I nie dawaj sobie wcisnąć, że podróbki i oryginały są tłuczone na tej samej linii, tylko te drugie opycha się frajerom po wyższej cenie. Miałem do czynienia z jednym i drugim rodzajem części - różnica jest prawie w każdej z nich, zwłaszcza w drobnych plastikach, wymagających pewnej precyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Co do cen w serwisie - oczekujesz, że ktoś naprawi ci to z miłości, za darmo, po koszcie taśmy? Nie nie oczekuję...wiadomo jak jest...serwis też chce zarobić ale myślę że tam mogą mi wcisnąć tą taśmę za 10 lub mniej więc sam wole kupić i wymienić niż oni by mieli to zrobić a potem bym musiał znowu ją wymieniać...w takie coś się bawił nie będę więc postanowiłem sam się tym zająć:) Dzięki @jonas za odpowiedź:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Zakladajac, ze zrobilbys to w serwisie, ktory nie wyglada jakby mial zwinac sie 3 dni pozniej i ktory na taka usluge powinien dac jakas gwarancje (zazwyczaj okolo 3 miesiecy) to w razie ewentualnych problemow powinni wszystko zrobic bez kosztow. Masz 2 rodzaje serwisow jesli chodzi o tasmy, te ktore jada na zamiennikach i wymieniaja tasmy w tym samym telefonie srednio co miesiac i te, ktore korzytaja z oryginalnych czesci i maja spokoj totez nie skreslbym tej opcji od razu. Jesli zas chodzi o zakupy na allegro to wszelkie czesci bez wyraznego opisu badz z dopiskiem HQ to lepsze badz gorsze zamienniki. Te, opisane jako oryginalne maja szanse takimi byc, ale wowczas spodziewalbym sie, ze sa to czesci z rozbiorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...