rolmops Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Cześć, problem wygląda w ten sposób, że wsadzam płytę systemową, restartuję, pojawiają się te niebieskie okienka, formatuję dysk, zaczynają się kopiować pliki windowsa, następuje pierwszy restart no i tutaj jest zgrzyt. Zamiast kontynuować instalację, on od nowa zaczyna wchodzić do niebieskich okienek. W biosie jest ustawiony start z HDD. Dodam, że to 9 letni 20GB dysk z którego nie korzystałem od 2 lat, ale był sprawny ostatnimi czasy. Teraz zamula, dojście do niebieskich okienek zajmuje mu 15 minut, ogólnie ładuje się długo i zamula całego kompa. Dzięki za każdą pomoc. Edytowane 11 Października 2009 przez rolmops Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adas123 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 (edytowane) Cześć, problem wygląda w ten sposób, że wsadzam płytę systemową, restartuję, pojawiają się te niebieskie okienka, formatuję dysk, zaczynają się kopiować pliki windowsa, następuje pierwszy restart no i tutaj jest zgrzyt. Zamiast kontynuować instalację, on od nowa zaczyna wchodzić do niebieskich okienek. W biosie jest ustawiony start z HDD. Dodam, że to 9 letni 20GB dysk z którego nie korzystałem od 2 lat, ale był sprawny ostatnimi czasy. Teraz zamula, dojście do niebieskich okienek zajmuje mu 15 minut, ogólnie ładuje się długo i zamula całego kompa. Dzięki za każdą pomoc. sprawdz czy plyta w 100% jest ok, tez kiedys sie z takim problemem spotkalem - plyta porysowana / czytnik nie umial odczytac... Edit: Ewentualnie sprawdz jeszcze dysk twardy pod wzgledem bad sectorow... Edytowane 5 Października 2009 przez adas123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Spróbuj zmienić w biosie, żeby system startował z CD. Następnie niech przejdzie Ci do 'niebieskich okienek', skopiuje pliki, zrestartuje się :arrow: i zaczekaj cierpliwie. Powinien wyskoczyć monit o wciśnięciu jakiegokolwiek klawisza, aby rozpocząć instalację systemu. Odczekaj chwilę i powinno wszystko pójść jak z płatka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Poprostu po formacie i skopiowaniu plików, jak komputer się zrestartuje, wyjmij płytkę z napędu, wtedy instalacja pójdzie dalej, jak zawoła o płytkę to włożysz do napędu i po sprawie : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolmops Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 (edytowane) Panowie tutaj coś nie halo z dyskiem jest. Niby komputer go wykrywa, pokazuje prawidłowo w biosie, ale systemu to się na tym nie da zainstalować. Jedynie co jest widoczne to znaczne spowolnienie. Zamula po prostu i wszystko trwa 5 razy dłużej. Formatowałem, defragmentowałem, jakimiś narzędziami sprawdzałem > wszędzie pokazuje 0 błędów. Ten sam system, ta sama płytka testowana na drugim dysku zadziałała. Jakieś pomysły? Edytowane 11 Października 2009 przez rolmops Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...