kobus Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 moj uslugodawca oznajmil mi ze niedlugo kazdy z sieci bedzie mial globalny IP, nie wiem co mi sie przez to zmieni bo na razie mam wewnetrzny czy ktos moze mi to wytlumaczyc???? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 wlasny ip daje tobie mozliwosc ziidentyfikowania twojego komputera a nie tylko waszego serwera w sieci przez co bedziesz mogl ze swojego komputera np udostepnic FTP albo serwer WWW - to juz zalezy co ci siem podoba ;) - ale tez niebedziesz juz "kryty" tzn jezeli wchodzisz np na to forum to admin widzi obecnie ip twojej sieci czyli tylko serwera a w przypadku gdy bedziesz mial juz global ip bedzie widizal twoje ip jezeli np hackowal bys jakies bajery jest latwiej cie namierzyc :) . A jezeli tylko korzystasz z netu jako zwykly user to global ip chyba niewiele ci da ;) ale zawsze lepiej miec cos niz niemiec nic :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hieh - ja np wolalbym zmienne ip - i takie bede miec w neo - niz stale jakie mam w sdi. troche mnie denerwowalo gdy ktos perfidnie mnie netbusem skanowal - ale spingowanie kolesia na smierc i zostawienie karteczki na pulpicie aby wiecej tego nie robil [i wyczyszczenie pulpitu] zlikwidowalo "ataki" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 tukamon W Neo bedziesz miał "stałe" IP conajmniej przez miesiac lub nawet dłuzej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 hieh? przecie jest wyraznie napisane "zmienne ip"? wtf? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 sorki, ze nie edytuje ale tak spiacy jestem, ze prawie nie widze tego, co pisze ;) wlasciwie to czy stale czy zmienne ip to chwilowo bez roznicy [dostalem norton sekjurity razem z mobo :D] dobranoc, bo juz nie wyrabiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 W neo+ jest zmienne, w zależności od stabilności półki i kompów podłączonych do niej trzyma się ip. A skanowanie/pingowanie i resztę śmietnika da się praktycznie zablokować dobrym firewallem więc nie ma problemu. Poza tym można postawić własny serwer :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobus Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 moze ktos sie wypowiedziec na temat? bo o neo+ tu nie chodzi 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2003 Przecież napisane jest wyraźnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 no dobra juz nie bede w to wnikal czy jest zmienne czy stale bo i tak firewalla uzywam. najlepiejjest w mojej szkole - na informie po zajrzeniu w "otoczenie sieciowe" pojawilo sie jakies 40-50 kompow dodatkowo. fajowo - mozna patrzec co kazdy ma udostepnione. stalo sie tak dlatego, ze jest modem kablowy [motorola] podlaczony przez sieciowke , a win98 bez se po kilku ctrl+alt+del i wywaleniu roznych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l zawalu dostaje i troche miesza sieci :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Panther X już wszystko wyjaśnił - ja dodam tylko tyle, że ze stałym IP mogą cię z forum wybanować tak, że nawet nie założysz nowego konta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Panther X już wszystko wyjaśnił - ja dodam tylko tyle, że ze stałym IP mogą cię z forum wybanować tak, że nawet nie założysz nowego konta :lol:lol ;] na zmiennym tez ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Na zmiennym założą ci na twój login, a ze stałym nie wejdziesz nawet do okna logowania - sprawdziłem na własnej skórze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 no to dostaniesz bana na cala podsiec i juz ;] pozatym od czego sa proxy :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 dla modemowcow ban na caly router tepsy z rejony delikwenta i juz - w modemie jak ma sie xxx.xxx.yyy.yyy to chyba tylko y sie zmnieniaja a x sa takie same [znaczy te czesci a nie 111.111.000.000 :D] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 No tak - zawsze można "rozszerzyć horyzonty" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 sorki ale nie bardzo rozumiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 zamiast blokowac jednego konkretnego mozna setki "podobnych" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 hieh - ja np wolalbym zmienne ip - i takie bede miec w neo - niz stale jakie mam w sdi. troche mnie denerwowalo gdy ktos perfidnie mnie netbusem skanowal - ale spingowanie kolesia na smierc i zostawienie karteczki na pulpicie aby wiecej tego nie robil [i wyczyszczenie pulpitu] zlikwidowalo "ataki" :D mi sie juz chyba z 2 miesiace nic nie zmienilo !! chyba sie wycofują z tego zmiennego ip - TPSA jest chora :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 musza jakos utrzymac popularnosc - tu dadza reklame, tu obnizke ze skandalicznej ceny na tylko baaardzo wysoka, tam napisza zmienne ip kombinuja z tym. jednym slowem musza jakos utrzymac zainteresowanie klientow :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 hieh - ja np wolalbym zmienne ip - i takie bede miec w neo - niz stale jakie mam w sdi. troche mnie denerwowalo gdy ktos perfidnie mnie netbusem skanowal - ale spingowanie kolesia na smierc i zostawienie karteczki na pulpicie aby wiecej tego nie robil [i wyczyszczenie pulpitu] zlikwidowalo "ataki" :D jak by Ci to powiedziec.... ludzie ktorzy czytaja czasem moje posty wiedza co kiedys zrobilem :) odpalilem kompa ktory teraz jest u mnie na serwerze.... postawilem na nim w98 bez zadnych progsow, jedyna usluga to udostepnianie plikow i drukarek... komp byl bez vir/konikow wiec spox. zostawilem go na 24h potem go przeskanowalem.... 4 koniki... co Ty na to? to na neo+. A zmienne IP g... Ci daje.... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...