Skocz do zawartości
kobus

co da mi wlasne IP

Rekomendowane odpowiedzi

wlasny ip daje tobie mozliwosc ziidentyfikowania twojego komputera a nie tylko waszego serwera w sieci przez co bedziesz mogl ze swojego komputera np udostepnic FTP albo serwer WWW - to juz zalezy co ci siem podoba ;) - ale tez niebedziesz juz "kryty" tzn jezeli wchodzisz np na to forum to admin widzi obecnie ip twojej sieci czyli tylko serwera a w przypadku gdy bedziesz mial juz global ip bedzie widizal twoje ip jezeli np hackowal bys jakies bajery jest latwiej cie namierzyc :) . A jezeli tylko korzystasz z netu jako zwykly user to global ip chyba niewiele ci da ;) ale zawsze lepiej miec cos niz niemiec nic :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hieh - ja np wolalbym zmienne ip - i takie bede miec w neo - niz stale jakie mam w sdi. troche mnie denerwowalo gdy ktos perfidnie mnie netbusem skanowal - ale spingowanie kolesia na smierc i zostawienie karteczki na pulpicie aby wiecej tego nie robil [i wyczyszczenie pulpitu] zlikwidowalo "ataki" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W neo+ jest zmienne, w zależności od stabilności półki i kompów podłączonych do niej trzyma się ip. A skanowanie/pingowanie i resztę śmietnika da się praktycznie zablokować dobrym firewallem więc nie ma problemu. Poza tym można postawić własny serwer :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra juz nie bede w to wnikal czy jest zmienne czy stale bo i tak firewalla uzywam.

najlepiejjest w mojej szkole - na informie po zajrzeniu w "otoczenie sieciowe" pojawilo sie jakies 40-50 kompow dodatkowo. fajowo - mozna patrzec co kazdy ma udostepnione.

stalo sie tak dlatego, ze jest modem kablowy [motorola] podlaczony przez sieciowke , a win98 bez se po kilku ctrl+alt+del i wywaleniu roznych <span style="color:red;">[ciach!]</span>l zawalu dostaje i troche miesza sieci :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hieh - ja np wolalbym zmienne ip - i takie bede miec w neo - niz stale jakie mam w sdi. troche mnie denerwowalo gdy ktos perfidnie mnie netbusem skanowal - ale spingowanie kolesia na smierc i zostawienie karteczki na pulpicie aby wiecej tego nie robil [i wyczyszczenie pulpitu] zlikwidowalo "ataki" :D

mi sie juz chyba z 2 miesiace nic nie zmienilo !!

chyba sie wycofują z tego zmiennego ip -

TPSA jest chora :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by Ci to powiedziec.... ludzie ktorzy czytaja czasem moje posty wiedza co kiedys zrobilem :) odpalilem kompa ktory teraz jest u mnie na serwerze.... postawilem na nim w98 bez zadnych progsow, jedyna usluga to udostepnianie plikow i drukarek... komp byl bez vir/konikow wiec spox. zostawilem go na 24h potem go przeskanowalem.... 4 koniki... co Ty na to? to na neo+. A zmienne IP g... Ci daje.... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi