inga Opublikowano 7 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2009 co mam zrobić, jeśli pamięć pendriva jest maksymalnie zapełniona? żaden format ani normalne usuwanie danych nie wchodzi w grę bo komputer go wyrzuca co mi pozostaje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 8 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2009 żaden format ani normalne usuwanie danych nie wchodzi w grę bo komputer go wyrzuca...coś bliżej na ten temat? :rolleyes: ...pliki można odczytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inga Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 nie można nic nie można zrobić, komputer go widzi ale przy jakiejkolwiek operacji wyrzuca każe zrobić format ale tu znowu pojawia się problem bo format też się zacina trochę mi zależy bo to też odtwarzacz mp3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 9 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2009 - spróbuj innego gniazda USB, najlepiej z tyłu kompa (bezpośrednio, bez "przedłużacza" ) - sprawdź na innym komputerze. - czy odtwarzacz mp3 działa (odtwarza muzykę, czy nie)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inga Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 próbowałam na 3 różnych kompach z tylnego USB i nic muzyki też nie odtwarza wszystko było w porządku do momentu, w którym mu pamięć zapełniłam w 100% :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 10 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2009 są 3 opcje: - pamięć jest uszkodzona - być może uda się sformatować pamięć z menu odtwarzacza - sprawdź w instrucji jak to zrobić (i czy jest taka możliwość) - być może pamięci jest mniej niż na nalepce ;) - w takiej sytuacji nową partycję można założyć ręcznie - najlepiej dać to komuś kto wie co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inga Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 czyli bez osoby "kto wie co i jak" się nie obędzie... dzięki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Możesz spróbować "sformatować" go za pomocą dowolnej dystrybucji linuksa posiadającej program dd. Jak znasz kogoś obeznanego w temacie to poproś go o wyzerowanie pendrive. dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=1M X - litera, pod którą system "widzi" pendrive. Tą literę można odszukać np za pomocą programu fdisk: fdisk -l P.S. Problem z dd jest tylko taki, że ktoś może mieć szybsze ręce niż mózg i zamiast pendrive może wyzerować twardy dysk. Edytowane 17 Marca 2010 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...