ziom2123 Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 (edytowane) No więc tak: ok 4. miesiace temu kupiłem sobie nowy komputer. Miałem i mam pare problemów z nim dot. ramu, ale to przewyższyło wszystko: naciskając przycisk power komp na nic nie reaguje, pomaga odłączenie od przewodów zasilających i włączenie ponowne. Czasem ni stąd ni zowąd komp się zresetuje.. Zdarza się także, że komp resetuje się/wyłacza tuż po naciśnięciu przycisku power, również pomaga tylko odłączenie od przewodów zasilających i ponowne podłączenie.. Moim pierwszym podejrzanym była listwa.. jako iż nie wiedziałem, czy ona jest w 100% sprawna, postanowiłem wziąć z drugiego kompa, przedtem chciałem skopiować parę plików na nim.. Jakież było moje zdziwienie jak on również się wyłączył podczas włączania.. Zrobiłem te same czynności jak na nowym i komp ruszył, ale nie na długo podczas kopiowania zresetował się... Teraz moje pytanie czego to może być wina? Z góry dzięki. Konfiguracja: Gigabyte Radeon HD 4890 1GB DDR5 PCI-E BOX Gigabyte GA-MA770T-UD3P AMD Phenom II x2 550 Black Edition AM3 BOX Patriot DDR3 2x2048MB Viper Series 1600MHz CL 7.0 WD Caviar SE16 WD3200AAKS (320GB, 16MB, SATA/300) Cooler Master ELITE 335 czarna Chieftec CFT-600-14CS 600W Lite-On iHAS124-19 czarny OEM Drugi to na AMD Duron zasiłka to FEEL III. Edytowane 11 Października 2009 przez ziom2123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2009 Sprawdz instalacje elektryczna w domu... moze wydaje sie to dziwne ale miałem przypadek taki gdzie komp rano u klienta nie wstawał... 3 razu umnie komp był i zawsze było ok ( zasiłka fortron 350 ) powiedziałem mu niech podłaczy 2kW obciazenie pod te gniazdko gdzie jest on.... przychodzi za pewnien okres czasu i mowi ze jak załaczył czajnik to zadymiło mu sie z puszki sciennej... po poprawieniu instalacji juz nie wrocił..... Jeszcze sam kabel sprawdz moze byc z nim cos nie tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom2123 Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Aha, czyli obstawiasz na instalację elektryczną (też tak myślę, bo wina komputera to na pewno nie jest :)) Sprawdzę, czy te kompy są na jednej fazie, dodatkowo zadzwonię do elektrowni :D Co oni tam powiedzą na taki coś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...