Skocz do zawartości
ziom2123

Dziwny Problem Z Dwoma Kompami. Nagłe Resety Etc.

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak: ok 4. miesiace temu kupiłem sobie nowy komputer. Miałem i mam pare problemów z nim dot. ramu, ale to przewyższyło wszystko: naciskając przycisk power komp na nic nie reaguje, pomaga odłączenie od przewodów zasilających i włączenie ponowne. Czasem ni stąd ni zowąd komp się zresetuje.. Zdarza się także, że komp resetuje się/wyłacza tuż po naciśnięciu przycisku power, również pomaga tylko odłączenie od przewodów zasilających i ponowne podłączenie.. Moim pierwszym podejrzanym była listwa.. jako iż nie wiedziałem, czy ona jest w 100% sprawna, postanowiłem wziąć z drugiego kompa, przedtem chciałem skopiować parę plików na nim.. Jakież było moje zdziwienie jak on również się wyłączył podczas włączania.. Zrobiłem te same czynności jak na nowym i komp ruszył, ale nie na długo podczas kopiowania zresetował się... Teraz moje pytanie czego to może być wina? Z góry dzięki.

Konfiguracja:

Gigabyte Radeon HD 4890 1GB DDR5 PCI-E BOX

Gigabyte GA-MA770T-UD3P

AMD Phenom II x2 550 Black Edition AM3 BOX

Patriot DDR3 2x2048MB Viper Series 1600MHz CL 7.0

WD Caviar SE16 WD3200AAKS (320GB, 16MB, SATA/300)

Cooler Master ELITE 335 czarna

Chieftec CFT-600-14CS 600W

Lite-On iHAS124-19 czarny OEM

Drugi to na AMD Duron zasiłka to FEEL III.

Edytowane przez ziom2123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz instalacje elektryczna w domu... moze wydaje sie to dziwne ale miałem przypadek taki gdzie komp rano u klienta nie wstawał... 3 razu umnie komp był i zawsze było ok ( zasiłka fortron 350 ) powiedziałem mu niech podłaczy 2kW obciazenie pod te gniazdko gdzie jest on.... przychodzi za pewnien okres czasu i mowi ze jak załaczył czajnik to zadymiło mu sie z puszki sciennej... po poprawieniu instalacji juz nie wrocił.....

Jeszcze sam kabel sprawdz moze byc z nim cos nie tak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi