Gość Łukasz Tkacz Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Witam, zauważyłem już jakiś czas temu coś niepokojącego: zdarza się, iż obraz na moim laptopie (hp dv5-1170ew) drga. Trwa to kilka sekund, potem jest ok - jeżeli coś ruszę to niemal natychmiast jest ok. Z tego co zauważyłem, nie ma znaczenia czy lap jest obciążony czy nie. Praktycznie od zakupu pracuje leżąc na biurku, rzadko na baterii. PS: Od lutego do połowy lipca było ok... Z tego co się dowiedziałem, że to być wina jakiegoś poluzowania kabla sygnałowego. Co mogę z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Masz trochę inny model, ale z tego co widzę, to to samo, co mój dv5-1020ew. Jak się nie boisz, to możesz sprawdzić ten kabelek sygnałowy. Jest on w lewej górnej części laptopa, wiec wystarczyłoby zdemontować ten panelik z takimi kropeczkami. Wystarczy odkręcić od spodu: 2 duże śrubki w obu rogach, trzy takie mniejsze na górnej krawędzi i trzy które są pod baterią. Potem odwracasz lapka i paluszkami od spodu w miejscu zaokrąglonym wnęki baterii wypychasz panel. Powinien odskoczyć... potem łapiesz go od góry i odczepiasz resztę. Miusisz tylko uważać, żeby tasiemek nie urwać. Są dość długie, więc bez problemu będziesz mógł dostać się do wtyczki od matrycy. Takie grube, w czarnej obwolucie z białą naklejką z numerkiem. Wyciagnij - wsadź... włącz. Good luck. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...