MajQ Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) zastanawiam się właśnie nad budżetowym upgrade sprzętu. mój Athlonik zaczyna już wymiękać w niektórych aplikacjach czy gierkach no i przy kompilowaniu przydały by się 4 rdzenie. więc pomyślałem o Athlonie II X4 620. niestety na moją płytę już nie wejdzie wypadało by ją zmienić. w dodatkowe 2GB DDR2 się pakował nie będę więc zostaje 4GB DDR3 i socket AM3 ale tu mam dylemat co do płyty - polecana Gigabyte GA-MA770T-UD3P ma tylko 1 slot PCI-E a ciągle czytam jak to w nowszych gierkach potrzebna jest akceleracja fizyki więc pomyślałem, że jak kiedyś będę brał lepszą grafę to 9600gso zostawię właśnie do PhysX'a (w sumie nie wiem czy ma to sens ale zawsze by była możliwość...) z kolei ASRock M3A785GXH/128M ma ponoś gorszą sekcję zasilania i w recenzji na TweakTown chłopaki mieli problemy z osiągnięciem FSB większego niż 220MHz a nie podkręcać procka to aż żal. tak więc nie wiem jaką płytę w cenie ok 300zł... no i mam jeszcze kolejny problem to zasilacz - nie wiem czy mój wysłużony chieftec pociągnie takiego proca po OC... jeśli nie to jaki zasilacz z Agito do 250zł można by zakupić? ewentualnie OCZ Stealthxstream 600W SLI będzie znośny? miałem już brać Gigabyte'a i bez zasiłki ale naszły mnie wątpliwości... ;) Edytowane 13 Października 2009 przez DuG1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Zasilacz sobie poradzi. Z tym HTT na Asrocku coś dziwnego. Nie widziałem jeszcze tej płyty, aby miała taki problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 no dobra, chyba zaryzykuję z tym Asrockiem. a zasilacza nie jestem dalej pewien - ma już ze 4-5 lat a z wiekiem sprawność spada. nie chciałbym żeby mi kompa wykończył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...