Skocz do zawartości
Kalwas

Athlon XP 1.7+ DLT3C JIUHB 0310 XPMW bath 0702-0706

Rekomendowane odpowiedzi

2.35 ghz na dlt to nie jest specjalna rewelacja, jamam niby slaba serr a idzie jak narazie 12,5x185 1,62 lae wiecej sie boje bo coolerekboxowy  :twisted:

Rozumiem że mówisz o Prime Stable

Bo uruchamia sie i działa spox na 2.4GHz na 1.725V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.35 ghz na dlt to nie jest specjalna rewelacja, jamam niby slaba serr a idzie jak narazie 12,5x185 1,62 lae wiecej sie boje bo coolerekboxowy  :twisted:

Nie wiem jaki batch, ale 0310 XPMW DLT3C kolor brązowy i mam:

12x186=2232 :arrow: 1,5V

12x200=1400 :arrow: 1,65V

12,5x202=2525 :arrow: 1,85V

Config.

Mobo: Epox 8K5a2

Zaslacz: Fortron FSP300

Ram: TwinMos 333

AC: Zalman 6000Cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powiem jeszcze że koleś ma bath 0599 ale reszta

też JIUHB 0310XPMW i osiągnoł 2550MHz na 1.98V Prime Stable.

Ta taki koleś co też kręci hehe

Powiem ci zgk5 że nawet go nie sprawdzałem na ile chodzi na normalnym napięciu może by chodził na mniej.

Teraz pracuje z Primem nad max z proca.

Wygrzewam go już 4 godziny na 2.36GHz na 1.75V i zaraz ustawie z 2.45GHz.

hehe

Zamierzam dojś do około 2.5GHz na 1.75V

WISZ MI LAK :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra tylko nie mówcie że Kalwas zły.

Tylko macie poźniej powiedzieć jak sie wam te proce kręcą.

Stanowsko jest na tej ścianie co Administracja giełdy ale bliżej Stodoły.

Kolesie mają pare brązowych proców na wierzchu i 3 z nich to DLT3C JIUHB 0310XPMW i bath od 0704do 0706.

JAk ktoś chce to pójde z nim pokaże ale później jakiegoś browca kupi i wypijemy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylbym zainteresowany bo szukam DLT3C i jakos trafic nie moge po tym jak mnie sprzedwaca w <span style="color:red;">[ciach!]</span>a zrobil mowiac ze doplace 3 dychy i bede mial a teraz mowi ze paczka mu zginela i juz wiecej nie zamawia bo mu sie nie oplaca...

Wal na priva hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylbym zainteresowany bo szukam DLT3C i jakos trafic nie moge po tym jak mnie sprzedwaca w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zrobil mowiac ze doplace 3 dychy i bede mial a teraz mowi ze paczka mu zginela i juz wiecej nie zamawia bo mu sie nie oplaca...

Wal na priva hehe

Hm.. skoro jestes taki zdesperowany to moze zakupic dlt w siriusie? Zamowilem ok 12 w czwartek a poczta polska zrobila mi big supprise i w piatek o 17 mialem juz procka (byli szybsi niz kurier i kosztowali mnie duzo mniej ) 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czego ty chcesz ? Za co ? Spadaj...

Za co za to że ku.... łaże jak popierniczony szukając serii.

Na allegro kolesie chcą po 300zł za takie.

zirytowało mnie to " za 3 browce.." :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

John_doe zażuć jakiego screen shota bo jakoś nie bardzo ci wieże że wyciągnołeś 2.313GHz na 1.62V PrimeStable.

gwizdze na to czy mi wierzysz czy nie... nie katowalem prime, przelecialo 3dmarka2001, testy w sandrze i wincpuid. Nie mam na tyle mocnych nerwow zeby robic 6 godzinne testy w prime na boxowym coolerze dla 1700+ gdy temp dobija do 60... co innego kiedy przyjedzie zamowiaony Spire FalconRock II wtedy bede to testowal.

zreszta nie wiem co sie z tym dlt dzieje bo osiaga wieksze temp o nawet 10 stopni przy v-core 1,62 niz jego poprzednik dut przy 1,92... chlodzenie i warunki te same...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gwizdze na to czy mi wierzysz czy nie... nie katowalem prime, przelecialo 3dmarka2001, testy w sandrze i wincpuid.

:lol:

Czyli praktycznie nie testowałeś proca. Pewnie stabilne to będzie u ciebie ale 2.2GHz.

A wcpuid i sandra to sie uruchamiają jak sie tylko winda uruchomi.

Nie mam na tyle mocnych nerwow zeby robic 6 godzinne testy w prime na boxowym coolerze dla 1700+ gdy temp dobija do 60... co innego kiedy przyjedzie zamowiaony Spire FalconRock II wtedy bede to testowal.

Wystarczy puścić na 10miut Tortutre test i już będziesz wstępnie wiedział czy działa spox na takim zegarze

zreszta nie wiem co sie z tym dlt dzieje bo osiaga wieksze temp o nawet 10 stopni przy v-core 1,62 niz jego poprzednik dut przy 1,92... chlodzenie i warunki te same...

No tutaj nie ede komentował bo to po prostu BIG LOL :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A zdrapałeś ten plasterek pseudo silikonu z radiatora jak go zakładałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak..... nie ma to jak umiejetnosc czytania i IQ w okolicach 30... przeciez gdybys raczyl przeczytac ze zrozumieniem co pisalem to zauwazylbys ze oba procki byly chlodzone TYM SAMYM COOLEREM wiec nie wiem o co i chodzi. Nie ma niczego na radiatorze, zreszta logicznie rzecz biorac z mojego posta jasno wynika ze chlodzenie i jego warunki sa te same wiec to nie to. Na przyszlosc zastanow sie z 5 razy zanim cos napiszesz. no i pewnie 3d marka tez przejdziesz jak tylko winda sie uruchomi....

Nigdzie nie pisalem ze jest super stabilny. Podam przyklad. DUT potrafil sie wylozyc na prime juz przy 11,5x166 a mimo to uzywalem go przez kilka dni do grania, netu, ogladnia filmow itd przy ustawieniach 12x166 i nigdzie nie zaliczyl zwiechy poza prime95. Jak dla mnie jest wystarczajaco stabilny. Spakowalem ponad 600 mb skomplikowane archiwym na tym procku i dziala. O tym ze wszysztkie testy jakie posiadalem od 3d marka po cpu stability przechodzilbez problemow nie wspomne.

Jednak wyczytalem ze kryterium rock stable mowi o wielogodzinnym tescie prime 95 wiec bede go testowale i jesli bedzie tzreba podniesc v-core to coz, trudno, bedzie mi ciezej walczyc z temperatura.

Za to twoje pieprzenie ze 10 minutowy tesr prime mozna uznac za pewnosc super stabilnosci proca pewnie wysmieja inni, szczegolnie ci co wiedza ze procek im sie wylozyl po np 2 godzinach....

Jestem tez przekonany ze gdybym napisal ze mialem stabina prace w prime przez 10 minut to tez bys sie wtracil ze "dlaczego tylko 10 minut". wszelkie dane jakie podajenie maja na celu chwalenie sie ale uzyskanie prawidlowych informacji i ew pomoc dla innych. (taka jest chyba idea tego forum). tak wiec grzecznie prosze zebys sie odemnie odczepil. pogadamy jak dorosniesz albo zmieni ci sie podejscie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak..... nie ma to jak umiejetnosc czytania i IQ w okolicach 30... przeciez gdybys raczyl przeczytac ze zrozumieniem co pisalem to zauwazylbys ze oba procki byly chlodzone TYM SAMYM COOLEREM wiec nie wiem o co i chodzi. Nie ma niczego na radiatorze, zreszta logicznie rzecz biorac z mojego posta jasno wynika ze chlodzenie i jego warunki sa te same wiec to nie to.

To widocznie źle założyłes cooler albo dałeś za dużo pasty.

To widocznie źle założyłes cooler albo dałeś za dużo pasty.

Na przyszlosc zastanow sie z 5 razy zanim cos napiszesz. no i pewnie 3d marka tez przejdziesz jak tylko winda sie uruchomi....

Nie 3D mark jest bardziej wymagający.

Jednak wyczytalem ze kryterium rock stable mowi o wielogodzinnym tescie prime 95 wiec bede go testowale i jesli bedzie tzreba podniesc v-core to coz, trudno, bedzie mi ciezej walczyc z temperatura.

Za to twoje pieprzenie ze 10 minutowy tesr prime mozna uznac za pewnosc super stabilnosci proca pewnie wysmieja inni, szczegolnie ci co wiedza ze procek im sie wylozyl po np 2 godzinach....

Kto powiedziałe o super stabilnyści bo na pewno nei ja. Powiedziałem że będzie spox działał. PRzy rozgrzaniu właśnie do maxa 10 minutowym primem widać czy wstępnie proc będzie działał na takiej częstoliwości.

Osobiście uważam że trafiłem nieźle bo kręci mi sie na 2.36GHz na 1.75V Prime Stable (testowany 5 godzin primem -torture test).

Jestem tez przekonany ze gdybym napisal ze mialem stabina prace w prime przez 10 minut to tez bys sie wtracil ze "dlaczego tylko 10 minut". wszelkie dane jakie podajenie maja na celu chwalenie sie ale uzyskanie prawidlowych informacji i ew pomoc dla innych. (taka jest chyba idea tego forum). tak wiec grzecznie prosze zebys sie odemnie odczepil. pogadamy jak dorosniesz albo zmieni ci sie podejscie

To nie ja wtrąciłem swoje 3 grosze.

Jak przetestujesz proca to wrzuć wynik a tak to nie zaśmiecaj forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bylbym zainteresowany bo szukam DLT3C i jakos trafic nie moge po tym jak mnie sprzedwaca w <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zrobil mowiac ze doplace 3 dychy i bede mial a teraz mowi ze paczka mu zginela i juz wiecej nie zamawia bo mu sie nie oplaca...

Wal na priva hehe

Hm.. skoro jestes taki zdesperowany to moze zakupic dlt w siriusie? Zamowilem ok 12 w czwartek a poczta polska zrobila mi big supprise i w piatek o 17 mialem juz procka (byli szybsi niz kurier i kosztowali mnie duzo mniej ) 8O

Hehe za ta cene, a nawet taniej moge dostac u siebie w sklepie, moze zle sie wyrazilem ale chodzilo mi o to ze sprzedawca mnie oszukal i nie mam DLT3C :( Chcailem sie tylko dowiedziec ile Kalwas chce za to.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kurde nic nie chce.

Tylko ja nie wiem ile jeszcze będą mieli.

Zapytam jeszcze dzisiaj czy za tydzień będą te same.

Ide jeszcze połazić po giełdzie może jakiś niski bath znajde.

Jak byś chciał to jak znajde lepszy to ci moge mojego pchnąć za 240zł.

Jakoś byśmy sie przez allegro to załatwili.

No chyba że osobiście.

Ktoś przed chwilą pisał do mnie na Priva. Prosze niech jeszcze raz napisze bo tak sie głupio złożyło że właśnie czyściłem skrzynke i chyba niechcący usunołem wiadomość :oops: :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...