ilidan Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Witam chciałbym kupić komputer do gier i OC za ok 2500 zł tylko za bardzo się nie znam i czy lepszy procek jest 2 czy 4 rdzeniowy? Bardzo proszę o pomoc. Edytowane 16 Października 2009 przez ilidan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) To, że się nie znasz nie zwalnia Cię od czytania... Z konfiguratora Miguel707 2400 zł : Procesor : AMD Athlon II X4 620 - 359 zł Chłodzenie Procesora : AC Freezer Xtreme Rev. 2 - 135 zł Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P - 290 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ - 300 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4890 1GB - 699 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 600W - 349 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 179 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 95 zł Razem : 2406 zł 4 rdzenie, komp do gier i do O/C... Chyba, że możesz troszkę dołożyć i kupić Phenoma II x4 Edytowane 16 Października 2009 przez aImLeSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilidan Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Czytałem to tylko zniechęca mnie ten AMD ;/ głosy chodzą ze c2d się lepiej kręcą i nie wiem czy jakaś gra wykorzysta pełni te 4 rdzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Po pierwsze - zmień nazwę tematu na regulaminową, bo ta nic nie mówi. Normalnie za to są %. Po drugie - to już nie te czasy z tym c2d. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Czytałem to tylko zniechęca mnie ten AMD ;/ głosy chodzą ze c2d się lepiej kręcą i nie wiem czy jakaś gra wykorzysta pełni te 4 rdzenieTo fakt że c2d się wyżej kręcą i nie wszystkie gry wykorzystują 4 rdzenie (właściwie to jeszcze bardzo mało jest takich gier) jednak , lga775 to umierająca platforma , a na lga1156 masz za mało mamony. W zbliżonej cenie dostaniesz coś pokroju e6300/e7400, który po oc będzie miał prawdopodobnie (bo możesz też trafić jakieś padło) wyższe zegary niż produkt amd. Ale w tym przedziale cenowym nie pchałbym się w intela bo to ślepa uliczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilidan Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Wielkie dzięki za pomoc dołożę jednak na Phenoma II x4 bo wyczytałem ze po podkręceniu stabilnie chodzi na 3,9 Ghz wiec wystarczy mi na razie ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Jesli wydziobiesz troche wiecej pieniazkow doloz tez to scythe mugen 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilidan Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 tylko jak takiego byka na płytę wkręcę ?? nie złamie się czasami płyta ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 spokojnie;) moja sie nie zlamala wiec i Twoja nie powinna;p tylko pytanie czy wejdzie Ci w obudowe;) ale bedziesz dumny z tego kloca;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...