CrazyTomHero Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 MAm kilka schemacikow, ale zawsze widze ze 12V zwiera sie z 5V(ktory ma byc masa!!!) przeciez to jest zwarcie i w najgorszym wypadku koniec zasilacza???? czy to jest blad w schematach czyjak??? jak ktos z Was posiada takego BayBus'a na 4 przelaczniki (12V/off/7V) i do tego 8 diod to prosze o jakies wskazowki jak zbudowac BayBus'a???? Schematy znalazlem na str.http://www.moded-kompz.prv.pl i http://www.caseetc.com/cgi-bin/caseetc/dua...ualvoltage.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zapytaj feluka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 To że 12V zwiera sie z 5V nie jest błedem ale to sie nazywa sztuczką z 7V. poprostu gdy podłaczasz zamiast masy 5V to uzyskujesz 7V. Mam podobnego baybusa na 6 przełaczników i mój zasilacz ma sie niezle (Codegen). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Cytat MAm kilka schemacikow, ale zawsze widze ze 12V zwiera sie z 5V(ktory ma byc masa!!!) przeciez to jest zwarcie i w najgorszym wypadku koniec zasilacza???? czy to jest blad w schematach czyjak??? jak ktos z Was posiada takego BayBus'a na 4 przelaczniki (12V/off/7V) i do tego 8 diod to prosze o jakies wskazowki jak zbudowac BayBus'a???? Schematy znalazlem na str.http://www.moded-kompz.prv.pl ihttp://www.caseetc.com/cgi-bin/caseetc/dualvoltage.html Tom, jak to 5V ma byc masa ?? Masa to te czarne ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 Masz 12V i 5V. 12V podłączasz normalnie a 5V tam gdzie normalnie jest masa. Ja tak mam i zasialacz działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 No to jak mowa o zasilaczach, to powiedzcie mi co zrobić, zeby mieć napięcie dla wiatraków nie 12, ale 17v. Czy takie coś przypadkiem nie spowoduje zwiększenia napięcia procka, RAMu, chipsetu lub innych??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2002 problemu z tym nie bedzie zadnwego tez sam zaczynam robic baybusa a to wyglada tak 12V podlaczassz 12 a w miejsce masy 5V (czerwony) chodzi o to ze od 12 odejmuje sie 5 i masz 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 dinx . poradzilem sobie - ale za ch..ny:) nie che mi zasilacz dzialac na tym 12V-5V=7V..... poradzielm sobie robiac wlasnego baybus'a..:)) (uzylem do tego stabilizator napiecia) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 17 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2002 Cytat No to jak mowa o zasilaczach, to powiedzcie mi co zrobić, zeby mieć napięcie dla wiatraków nie 12, ale 17v. Czy takie coś przypadkiem nie spowoduje zwiększenia napięcia procka, RAMu, chipsetu lub innych???Musisz podłączyć chyba 12V do czerwonego i -5V do czarnego i powinno być 17V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat MAm kilka schemacikow, ale zawsze widze ze 12V zwiera sie z 5V(ktory ma byc masa!!!) przeciez to jest zwarcie i w najgorszym wypadku koniec zasilacza???? czy to jest blad w schematach czyjak??? jak ktos z Was posiada takego BayBus'a na 4 przelaczniki (12V/off/7V) i do tego 8 diod to prosze o jakies wskazowki jak zbudowac BayBus'a???? Schematy znalazlem na str.http://www.moded-kompz.prv.pl ihttp://www.caseetc.com/cgi-bin/caseetc/dualvoltage.html Napiecia sie odejmuja od siebie. BO to w tym przypadku jest minus 5V. A swoja droga zajrzyj na www.bit-tech.net albo www.virtual-hideout.net :) P.S. W sobote zrobilem sobie nowego baybusa na 3 przelaczniki na 5V/12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 a ja slyszalem, ze czyms takim mozna spalic plyte glowna, wg mnie lepiej zrobic sobie regulator napiecia i miec mozliwosc plynnej regulacji napiecia ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat MAm kilka schemacikow, ale zawsze widze ze 12V zwiera sie z 5V(ktory ma byc masa!!!) przeciez to jest zwarcie i w najgorszym wypadku koniec zasilacza???? To nie zwarcie. Poprzez takie połączenie kabelków powstaje różnica potencjałów i otrzymujemy z tego 7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 a warto dać 12V wentylator na 5V czy lepiej 7V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Lepiej dac na 7V bedzie prawdopodobnie rownie nieslyszalny jak na 5V a bedzie bardziej dmuchal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 ja terz robie BayBus'atylko bez ledow z jedna kotrolujaca czy dziala fan na procu bez ledow bo niemam miejsca mam tylko zaslepke 3,5" :( mam zamiar zrobic wszystkie 12/off/7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 18 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2002 Cytat a ja slyszalem, ze czyms takim mozna spalic plyte glowna, wg mnie lepiej zrobic sobie regulator napiecia i miec mozliwosc plynnej regulacji napiecia ;) Bredzisz :). Jak mozna niby spalic w ten sposob plyte glowna, a co to napiecie niby na MoBo zapodajesz czy na wiatrak. Jak ktos kurna nie umie lutowac to niech sie za to nie zabiera. Jak wszystko jest dobrze zmontowane to dziala jak nalezy. Robilem juz kilku osobom BayBusa 12/7V i jakos nikt sobie nic nie spalil, a plyty i zasilacze kazdy ma rozne. Wiec sie chlopie zastanow i dokladnie poczytaj opisy zanim cos wypalisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...