Skocz do zawartości
mancyk

Pomyłka Zasilacza Przy Wysyłce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

zamówiłem na pewnym portalu zasilacz i w nazwie aukcji było FORTRON FSP400 60HLN 400W super cichy i wydajnyNEW. Zapłaciłem 80zł.

Problem polega na tym że dostałem Fortrona ATX-400PNF.

I tak się zastanawiam czy zwracać?? Nie jestem jakoś bardzo wymagający (nie znam sie na tym) i w związku z tym czy jest jakaś znacząca różnica cenowa/jakościowa która powinna zadecydować o zwrocie kasy lub wymianie zasilacza.

// Przeniesione na prośbę użytkownika.

// ULLISSES

Edytowane przez mancyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj zauważyłem że we wtyczce zasilajacej 20pinów brakuje w jednym kwadraciku blaszki (takiej okrągłej w którą wchodzi bolec). Czy to jest wada która powoduje że zasilacz jest niesprawny lub będa jakieś zakłucenia?? Zasilacza jeszcze nie podłączyłem bo dopiero kompletuje części.

PS. Przepraszam za brak fachowej terminologi. Starałem sie z tą blaszką wytłumaczyć na chłopski rozum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- brak 1 kabelka to normalne

- ale tak czy inaczej ZWRACAJ. Prawdopodobnie to nie pomyłka, tylko zwyczajnie szukają jeleniów "ktorzy nie zauważą różnicy, lub nie bedzie im sie chcialo odsyłać". Żądaj zasilacza jaki kupiłeś (obstawiam ze takiego nie będą mieli w ogóle) i do tego żądaj zwrotu kasy za odesłanie (to oni sie "pomylili").

I tak: zasialcz ktory dostales jest sporo "słabszy" od tego co miales kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi