sieniek Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Witam! A wiec niestety moj stary dobry komputer się spalił podczas burzy i przyszedł czas na kupno nówki... Zapoznałem się z tematem ( zestawy na październik 2009r. ) i oczywiście zdecydowałbym się na ten do 2000 zl, ale moje pytanie brzmi tak: może lepiej poczekać i kupić po świętach i złożyć coś na Intelu czy raczej niema sensu i lepiej teraz kupić ? Chcę zaznaczyć że więcej pieniędzy nie będę mógł przeznaczyć na nowy komputer. Dziękuje i pozdrawiam. sieniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Nie warto czekać. Czy napęd i obudowę też trzeba? Jeśli nie, to bierz: Procesor : AMD Athlon II X4 620 - 355 zł Chłodzenie Procesora : AC Freezer Xtreme Rev. 2 - 135 zł Płyta Główna : Gigabyte MA770T-UD3P - 285 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1600MHZ - 300 zł Karta Graficzna : Palit GeForce GTX 260 896MB Sonic - 585 zł Zasilacz: BeQuiet PurePower L7 530W - 249 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 169 zł Razem : 2078 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Obudowy nie potrzeba - dokladnie taki zestaw chcialem - i mam jeszcze jedno pytanie - czy ten zasilacz ma jakieś 'funkcje' antynapięciowe itd ... ? Po ostatniej burzy napięcie wzroslo mi prawie do 260 V i poszlo wszystko. Dzięki za info ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 ma następujące zabezpieczania : OCP (zabezpieczenie przed zbyt wysokim prądem) OPP (zabezpieczenie przeciążeniowe) OTP (zabezpieczenie termiczne) OVP (zabezpieczenie przed zbyt wysokim napięciem) SCP (zabezpieczenie przeciwzwarciowe) UVP (zabezpieczenie przed zbyt niskim napięciem na liniach wyjściowych) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieniek Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Dzięki panowie za info ;) Pozdrawiam i życze milej nocki :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 (edytowane) Jak nie masz to kup http://www.esc-net.pl/product_info.php?man...roducts_id=1323 Edytowane 22 Października 2009 przez Emil90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...