award Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Witam Składam właśnie zestaw na AMD i proszę o doradzenie... MoBo: już jestem zdecydowany na GIGABYTE GA-MA770T-UD3P Ram: GooDRamy 1333Mhz 4gb Grafa: jakiś używany 4850 CPU: i tu mam problem :/ czy athlon II 620 lub 630 czy Phenom II X3 720 BE... Tzn. procesor w okolicach 400zł... I do tego poszukuję chłodzenia na procesor...jakieś tanie,ciche i wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Osobiście bym nie brał athlona II x4 gdyż nie widzi mi się 2mb cache to podziału na 4 rdzenie. Wolałbym już phenoma II x2 który ma 6mb cache i istnieje szansa na odblokowanie dwóch nieaktywnych rdzeni. Oczywiście to zależy do czego używasz komputera, jeśli do gier lepiej spisze sie phenom II jeśli potrzebujesz tych 4 rdzeni do jakiś specjalnych aplikacji to bierz athlona II x4. Chłodzenie Scythe Mugen 2, nie daj sie nabrać na inne. Edytowane 24 Października 2009 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 (edytowane) Do Mugena 2 dokup AS5, tylko się upewnij, że Mugen wejdzie do twojej obudowy. Edytowane 24 Października 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
award Opublikowano 25 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2009 Dzięki za odpowiedzi :) Mam takie jeszcze pytankooo...jeżeli chodzi o wygodę pracy pod windowsem, w programach typu Photoshop,winrar,jakaś obróbka dźwięku to czy X3 z większym zegarem będzie lepszy czy Athlon II z 4 rdzeniami? Dalej mam jeszcze większy mętlik w głowie co do procesora ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...