ZIBI_PL Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Witam, posiadam plazme Panasonic TX-P42U10E która łączę z laptopem poprzez HDMI (sprawdzałem 2 rózne kable jakby co ;) Problem polega na tym że w jakiejkolwiek bym nie zapuszczał rozdzielczości to obraz nie wypełnia całej powierzchni telewizora. Najlepszy efekt jest oczywiście w full hd ale i tak obraz ma czarna ramkę ( po bokach traci jakieś 5cm !) Laptop to msi ex625 z win7 oraz radkiem 4670 (stery to 9.9) Sprawdzałem już ustawienia tv, ustawienia lapka, grzebałem w sterach...nic nie pomaga :( Obraz z cyfrowego polsatu jest na pełnej powierchni tv nawet w hd więc tv jest sprawny i kable Ma ktoś jakiś pomysł ? Telewizorek ma bardzo ograniczone możliwości konfiguracji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 a klonujesz obraz czy rozszerzasz? moze jeszcze cos z overscanem w tv? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 mam ustawione że obraz jest tylko na jednym odbiorniku (plazma), ekran laptopa jest wtedy wył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 spróbuj rozszerzyć pulpit na dwa ekrany, wtedy mozesz z poziomu windowsa (jeśli to winda) zarządzać osobno rozdzielczościami. ja tak robie i zawsze działa. w ostatni weekend też chciałem coś obejrzeć na panasonicu i dałem przypadkowo projector only. obraz był po środku ale miał z 1/4 powierzchni ekranu, wiec to moze byc to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 hmm ale jest pewien problem. Na tv sobie gram, a jesli bede mial ustawione klonowanie to strace na wydajnosci ;/ a ze lapek demon predkosci nie jest wiec kazdy fps bedzie sie liczyc :( a moze to wina radeona ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 ty weź spróbuj czy to zadziała w ogóle. i nie klonowanie (duplicate) tylko rozszerzenie (extend) pulpitu. generalnie wydaje mi sie, ze z wydajnością nie będzie to miało za dużo do czynienia, jak ja oglądam film na plazmie to na lapie zostaje pulpit czysty, więc z grą powinno być podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 Mam extended desktop, odpalałem ostatnio GRIDa na tv i żadnych przycięć ani nic takiego (a sprzęt mam akurat taki, że w FullHD GRID pewnie już blisko granicy płynności działał). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 28 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2009 Ja miałem taką sytuację po podłączeniu do TV, też chyba panasonic (1366x768): 1) używając lapka, który miał grafę od Nvidii: mogłem ustawić obraz na klonowanie (1366x768 czyli natywną rozdzielczość na TV) i wtedy był widoczny overscan, którego nie dało się zmienić w TV (brak takiej możliwości). W takim przypadku skorygowało się to za pomocą sterowników w lapku. Obraz OK. 2) używając lapka, który miał grafę od ATi: czegokolwiek by się nie ustawiło (klon, extended, pojedynczy ekran), możliwa była tylko rozdzielczość 1280x720 co dawało obraz w kopercie, czyli paski po bokach. Nie wiem czy to ma jakiś konkretny wpływ, ale zgaduję, że to przez sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...