F4lkon Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 (edytowane) Witam :D Mam następujący proble, mianowicie do tej pory miałem "puszkę" tylko w domu z dostępem do internetu (kablówka bez modemu). Niedaleko jak 2 dni temu zakupiłem lapka z WiFi oraz Router NETGEAR WNR1000 aby móc mieć neta na tych dwóch komputerkach, no i jest problem... nie mogę się połączyć poprzez Router z internetem. Dostęp do internetu jest chroniony loginem i hasłem, wieć jak podłączam "kabel ze ściany" do routera i łącze puszkę z routerem to nie mogę w ogóle skonfigurować połączenia. Co mam zrobić? Po podłączeniu kabla z netem do routera i próbie połączenia lapka z netem poprzez WiFi też lipa. Edytowane 1 Listopada 2009 przez faxfalkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Pewnie admin skonfigurował PPPoE (ewentualnie PPTP lub L2TP, ale mało prawdopodobne). Ustaw taki tryb logowania (połączenie WAN) na routerze. Wpisz wszystkie dane i powinno chulać. Nie zaszkodzi też zmiana MAC interfejsu WAN na taki jaki ma karta PC'ta. Jakby to nie pomogło to może być jeszcze TTL=1, ale tego Netgear już chyba nie obejdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F4lkon Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Pewnie admin skonfigurował PPPoE (ewentualnie PPTP lub L2TP, ale mało prawdopodobne). Ustaw taki tryb logowania (połączenie WAN) na routerze. Wpisz wszystkie dane i powinno chulać. Nie zaszkodzi też zmiana MAC interfejsu WAN na taki jaki ma karta PC'ta. Jakby to nie pomogło to może być jeszcze TTL=1, ale tego Netgear już chyba nie obejdzie. Jak mam ustawić połączenie WAN na routerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 a jak łączysz się z netem ? Łączysz się przez np połączenie pppoe właśnie ( czyli zanim odpalisz neta klikasz na ikonkę, jest tam nazwa użytkownika i hasło i dajesz połącz), czy może masz wbity jakiś adres statyczny do karty sieciowej czy np dostajesz adres z dhcp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...