spjer86 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 (edytowane) Siema. Mam zamiar kupic blok wodny na procesor. który z wymienionych będzie lepszy? 1. THERMALTAKE 2. Alphacool NexXxoS XP light Który lepszy? Na razie mam zrobiony przeze mnie rezerwuar. Przerobiłem filtr na pompkę 350l/h :D Do tego wąż 8/10 Musze jeszcze kupić chłodnice na złomie no i ten blok :D Procesor który będzie chłodzony to AMD Athlon II x2 240 przewiduje OC na 3.8GHz do tego może chłodzony chipset GA-M57SLI-S4 EDIT Właśnie skończyłem robić w zaślepce dziury na wejścia do węży. Trzeba tylko pomalować pod kolor obudowy :D Edytowane 3 Listopada 2009 przez spjer86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 1. THERMALTAKE 2. Alphacool NexXxoS XP light 2 ale wyczyszczony bo ten jest zasyfiały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Zauważyłem ze jest brudny i wygląda to troche jak glony. Dobrze mówie? I czym to można wyczyścić wodą ciepłą a moze jakimś płynmem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Wygląda jak by aluminium było w układzie. Ciff /kret i po krzyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 nexxos lepszy jesli jeszcz cos lepszego byś chciał za niewielke $, pisz na PW do mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Dzięki maniakalny za odp :D Ogółem jak mi sie nie uda wylicytować tego nexxosa to sie odezwę do Ciebie. A tak z czystej ciekawości co miałeś na myśli :) Miałbyś coś ciekawego wydajnego i dobrze sie prezentującego do 40zł ?? :D Szukam czegoś co by schłodziło AMD Athlona x2 albo x3 :) Zależy ile siana ukulam na procka :D Realny jest x3 425 ;] P.S Arni żeby wyczyścić nexxosa to trzeba go rozkręcić te śrubki wykręcić? Bo wydaje mi sie ze plexy plus kret czy ciff to chyba nie jest za dobry pomysł :) Lecz mogę sie mylić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2009 Jasne że trzeba rozkręcić jak każdy blok przed czyszczeniem :P btw samochód też odkurzasz bez otwarcia ? :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Nooo -> Joke Wracając do tematu opłaca mi sie kupić ten bloczek nexxosa za 50zł + wysyłka 9zł? Raczej nie co bo w cooling.pl widziałem nexxosa niklowanego za 79zł... Edytowane 3 Listopada 2009 przez spjer86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 Lepszym wyborem bylby ten bloczek LINK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 3 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2009 (edytowane) Jak już coś licytuje to nie będę rezygnował :) minusem ukł. będzie niestety aluminiowa chłodnica chodząc po złomach tylko tą znalazłem która sobie samotnie na wystawce stała reszta była powyginana itd... Wydaje mi sie ze ta będzie dobra :) ale będzie sie coś działo z miedzią w bloku cos juz o tym czytałem i pytanie czy to może zaszkodzić? Drugie pytanie to czym ją wyczyścić? w środku na razie samą wodą ją przepłukam a dokładniej jak wypłukać moze soda albo coś takiego ciff moze? 2x120mm wentylatorek wejdzie :) Foty chłodnicy Chłodnica sprawna nie przecieka :) Jeszcze tylko blok na procka i po krzyku :D Pompka daje rade o dziwo xD :lol2: Edytowane 3 Listopada 2009 przez spjer86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Odpowie ktoś na zadane pytania? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 co do cifffa w chłodnicy nie byl bym zwolennikiem tego poniewaz najlepiej wpusicic jakis srodek i uruchomić pompke zbey troche woda sie w nije poruszała i wyciagneła caly syf. mozna poszukac na forum :) Jak czyścici chłodnice ewentualnie preparaty do czyszczenia chłodnic samochodowych :) ktore rowniez sa dobre :) http://www.hil.pl/-p-124.html. ewentualnie ( zabieg troche dluzszy) nalać płyny do hclodnic do reza zamiast wody i puścić pompke na 24 h albo 48. płyny tego typu maja rownież zastosowanie oczyszczające anty korozyjne itd ;) tylko płyn musi byc nowy :) i trzeba uwazac :) ja kiedys po wyczyszczeniu chlodnicy od srodka zobaczylem ze jest dziuwara tylko osad zapchal dziury i gdy nie byla czyszczona nic nie było widac ;) co do miedzianego bloczku i aluminiowej chlodnicy po dluzszym czasie moze zaczac zbierać Ci sie osad w układzie i bedzie osadasz na bloczku. ale jest to do wyczyszczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Chłodnica wyczyszczona. Ale mam problem dałem ciała podczas montażu chłodnicy za biurkiem :/ Uderzyłem (nie mocno) i zrobiłem mini dziurkę wielkości główki szpilki na szczęście w takim miejscu że można coś z tym zrobić ale nie wiem co :/ Możecie coś doradzić? Moze poxipolem albo czymś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 pytanie tylko jaka to chodnica. Materiał. sa dwie metody. albo kupic w sklepie smaochodym jest specjalny rposzek ktory wsypuje sie do ukladu i on łata dzury w chlodnicy tylko problem bo musi byc dobrez rozgrzany płyn albo zalutowac. dorwac jakis palnik kupic lut i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spjer86 Opublikowano 5 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Chłodnica z alu co z reszta widać :) Gadałem ze znajomymi i załatwiłem sobie wpierw jakąś żywice i poxipol żeby kasy nie potrzebnie wydawać :D Myśle że to mocno zaklei bo widziałem co potrafi taka mieszanka ;] NA RAZIE stoję z robota bo jakiś dęty f*a**r na allegro mnie przelicytował w czasie poniżej minuty i nie zdążyłem już dalej licytować oj ja mu chatę spale zonk (życie) :blink: Nic kupie procka a potem pomyśle o bloczku na procka :D Poskładam wszystko za biurkiem i będzie czekać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...