Skocz do zawartości
g3rwazy

jiuhb dut3c 0313 spmw 9507667280733

Rekomendowane odpowiedzi

siemka, przeszukalem cale forum i nic nie znalazlem wiec zalozylem nowy topic :) ktos moze posiada takie cacko ? jak z kreceniem tego ? oplaca sie to brac czy moze poszukac czegos innnego ? (czego ?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo najpierw sie ucieszylem (grinch) a pozniej zasmucilem (hajmon3)... i'm a little bit confused, JA CHCE WIECEJ OPINII !! :D Zamierzam to puscic w parze z nf7 (lub nf7-s) oczywiscie rev 2.0 i kingston hyperx 333. Licze na fsb200mhz, mam nadzieje ze sie nie zawiode.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sadze żę juz siez zawiedziesz teraz już dobrych antków cięzko kupic jak sprawdzałem 3 i tylko ten poszedł spokojnie 2400+ dalej nie sprawdzałem kompa mam od 4dni i nie mam czasu :-( ale życze powodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sadze żę juz siez zawiedziesz teraz już dobrych antków cięzko kupic  jak sprawdzałem 3 i tylko ten poszedł spokojnie 2400+ dalej nie sprawdzałem kompa mam od 4dni i nie mam czasu :-(  ale życze powodzenia :)

Czyli juz jest zima?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniewaz w najblizszych dniach zamierzam kupic 1700+ chcialem spytac, gdzie znajde jakies info na temat oznaczen kodowych tych procow i podkrecalnosci konkretnych serii :)

aha - jesli ktos z krakowa moze mi doradzic gdzie znajde jakies 'fajne' egzemplarze, bede wdzieczny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kumpel ze sklepu sprzedaje te 1700 xp od paru dni i podkreca ludziom jak chca od razu i wiekszośc z nich (chodzi o serie 0313 dokaldniejszych oznaczen nie znam ale moge sie dowiedziec) chodzi bez problemu na 166x12.5 1,7V chodz zdarzyło siepare sztuk co na 1,8V nie chciało stabilnie chodzic:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem takiego samego,

nie jestem na 100% pewny czy tylko mialem pecha czy tez ta seria jest do ( o ) nie polecam. Ten moj nie chcial sie wkrecic nawet na 2GHz .

Bylem zalamany, na szczescie wymienilem na DLT3C wiec ty tez spokojnie upoluj lepsza serie zebys pozniej nie zalowa (tak jak ja przez dwa dni zaloba).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemka, przeszukalem cale forum i nic nie znalazlem wiec zalozylem nowy topic :) ktos moze posiada takie cacko ? jak z kreceniem tego ? oplaca sie to brac czy moze poszukac czegos innnego ? (czego ?).

Wydaje mi się (nie chce mi się zdejmować wentylka), że mój jest dokładnie z tej serii !

Więc tak:

11x166 1,6V

12x166 1,625V

12,5x166 1,725V

12x175 1,75V

pozdrówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czad, jesli by mi sie udalo tak puscic mojego to bym byl wniebowziety :D. To jeszcze troche offtopowe pytanko, czy stykna mi ramy hyperxy 333 czy lepiej kupic jakies 370 lub wyzsze (tzn w sumie jakbym mial kase to bym sie nei zastanawial, ale problem w tym ze z kasa cienko wiec pytanie czy warto ?), thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

g3rwazy jasne ze nikt nie ma tego, chyba ze kupił juz ten model z tego sklepu co ty chciałes :)

a tak bardziej powazniej to ja bym tego nie brał, podaj kilka innych oznaczena my ci wybierzemy :)

znalazłes ten wątek co byl ten link: http://lowyat.isentral.com/guides/athlonxp/ ?

- chyba nie bo wszystko byłoby jasne

ale nie bede wrzucał ci jak to maja pewne osoby z forum tylko przypomne na przykładzie poniższym i wytłumacze:

AXDA1700DUT3C

9506256240535

=końcowe oznaczenie posiada literke "U' - wieksze minimalne napiecie, oczywiscie cieplej sie robi, lepiej szukac "L" - ale sa ludzie co twierdza ze to nie ma znaczenia, ze są nawet lepsze procki z U zamiast L, ja osobiscie wolałem wyszukac cos z L

=pierwsze 7 cyfr, wazne by były jak najwieksze

=omijamy wersje które posiadaja 24 i 28 jako 5i6 cyfre, niestety sa z tym ostatnio straszne problemy, które rozwiazac mozesz łatwo ale drogo przez allegro.

=ostatnie numerki 0XXX maja byc jak najbliżej 0000 ale najlepiej nie przekracac tak ~300

Ale najwazniejsze jest ponoc: KOLOR JĄDRA

- brązowawy

- jasny niebieski

- gorzej zielonkawy i jakies kolory pochodne od czerwieni czy tez ogolnie jakas tęcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki i działa spokojnie na 12.5x166 przy vcore default, maz 40 stopni, maxymalnie co z niego wyciągnąłem to 200x12 przy 1.8 vcore

teraz działa na 166x12 vcore default (1.6V) i z titanem 12V@5V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam taki i działa spokojnie na 12.5x166 przy vcore default, maz 40 stopni, maxymalnie co z niego wyciągnąłem to 200x12 przy 1.8 vcore

Kurde APELUJE DO WAS JAK PISZECIE NA ILE SIE KREcI TO JAKIE MACIE TEMP. I NA JAKIM CHŁODZENIU

Rozumiem że Andriu podałeś wyniki dla Prometei albo Vapochili tak?

Właśnie w tym sęk że nie powinno sie podawać wyników OC proca jeśli ma sie radiator całkowicie aluminiowy. Wyniki sie różnią ogromnie między alu i miedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde APELUJE DO WAS JAK PISZECIE NA ILE SIE KREcI TO JAKIE MACIE TEMP. I NA JAKIM CHŁODZENIU

Rozumiem że Andriu podałeś wyniki dla Prometei albo Vapochili tak?

Właśnie w tym sęk że nie powinno sie podawać wyników OC proca jeśli ma sie radiator całkowicie aluminiowy. Wyniki sie różnią ogromnie między alu i miedz.

TITAN TTC-D5TB/CU z wkładką miedzianą, kulkowy za jedyne 28pln netto

zjechany z 12 na 5 albo 7 V, cichuteńki, temperatura @5V i na 166*12 nie przekracza 45 stopni, obroty w granicach 1300-1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tymi nowymi antkami rzeczywiscie ryzyk/fizyk

ja postanowilem zaryzykowac i wzialem DUT 0312 XPGW batch 0057 jadro bialo/niebieskie i nie jest zle:

166x12.5 vcore 1.60 (czyli default)

chlodzenie CoolerMaster HCC-002 (miedz) wiatrak 60x60 (6000obr@3500obr) - otwarta buda

w likend sproobuje wyzej - wyniki ofKoz jak najszybciej

aha - dodam ze temp. 41-42'C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli jeszcze ktos ma jakiekolwiek problemy z czytaniem oznaczen athlonow, a widze ze a tacy ludzie i ze sporo niedokladnych informacji jest, to macie:

AXDA1700DLT3C 9361333260383

JIUHB 0302XPCW

Przykladowy serial

AXDA - Oznacza: Procesor Athlon XP z architektura Quanti-Speed do produktow desktop.

1700 - Performance Ratio, czyli czy to 2800+, czy 1700+

D - typ obudowy procesora - OPGA

L - WAZNE! Dziesiaty z kolei znak w tej linii oznacza napiecie jadra. Najlepsze Athlony z poszukiwanej serii dzialaja z napieciem obnizonym do 1,5v, a potrafia na swoich fabrycznych ustawieniach dzialac i na 1,4 VCore. Otwiera to szerokie pole manewru. L oznacza 1.5v ; U= 1,60 ; K= 1,65v. Im nizej, tym lepiej

T - Temperatura krytyczna jadra. T=90 stopni ; V=85. Poszukiwane Athlony maja tutaj "T"

3 - Pamiec cache L2 . 3 oznacza 256kb. Jezeli jest cos innego to masz Bartona :-)

C - Czestotliwosc FSB. C=266Mhz ; D=333Mhz. Z czestotliowsci 333Mhz korzystaja Xp od 2600+ w gore.

osmy i dziewiata cyfra z szeregu drugiego - to jest plotka! Ten numer wcale nie oznacza planowanego pr dla tego procka ktory go nie osiagnal, to jest numer lasera uzywanego przy produkcji

ostatnie cyfry w pierwzsej linijce : 0383 - Numer kosci w danej serii produkcji. im nizszy numer tym procek bardziej podatny na podkrecanie - niewazne oznaczenie

druga linijka

J- Oznacza miejsce tego rdzenia na waflu z ktorego zostal wyciety. Sadzi sie, ze im blizej centrum sie dany rdzen znajdowal, tym lepsze perspektywy ma dla overclockera. Im blizej poczatku alfabetu, tym blizej centrum. AIUHB, pamietaciee??

03 - WAZNE. Rok produkcji.Legendarne procesory byly wyprodukowane w pierwszych tygodniach roku 2003, chociaz slyszalem o jakichs z 2002

02 - WAZNE. to jest wlasnie oznaczenie tygodnia produkcji, liczac od poczatku danego roku. sprawa dyskusyjna ktory tydzien lepszy

przedostatnia litera :C - Calkiem wazne. Numer danej serii produkcji w powyzej podanym okresie czasu. jezeli jest tutaj cyfra to ten procesor, z duzym prawdopodobienstwem nie nadaje sie do wyciskania kolejnych megahercow.Iim blizej poczatku alfabetu, tym lepszy potencjal.

Co do koloru- tez slyszalem ze ma znaczenie, ale mok ma teoretycznie kiepski, a lata

Kupujcie wedlug tych oznaczen a bedziecie mieli prawie na 100% 2600-2800

Athlony z 1,5VCore sa bezwzglednie lepsze!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wedlug tego opisu moj powinien wogole nie wstac na standardowej czestotliwosci :)

A udalo mi sie stabilny Prime na 220x10 1,8V ale musialem zjechac z timingami pamieci, 210x10,5 na calkiem niezlych timingach, na 1,7V tez wstaje i chodzi w windzie ale Prime go wyklada. Batch mam taki 9494557280817 wiec nienajlepszy. Niestety przy takim taktowaniu proc dobija juz do 60C i to jest glownie przyczyna zatrzymania sie na takim poziomie. Z WC pewnie bym dobil do 2,4GHz

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DUT3C 0308 

2433MHz (12x203)@1.9V 

54st.C przy full load (od 2 dni nonstop D2OL), idle różnie 38-45st.C

cooler Swiftech MC462

A jaki masz bath?

Nie miałeś kiedyś przypadkiem lepszego proca?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...