welyk Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 zakupiłem ostatnio do MediaCenter używaną pasywną grafikę Gigabyte 8500GT. Mam wrażenie że strasznie sie grzeje. W idle ma ponad 70 stopni a w stresie (3dMark2006) złapała nawet 107 stopni - pomiary przy uzyciu GPU-Z.0.3.6. Nie mam doświadczenia z pasywnymi grafikami, czy to jest normalne, nie spali mi sie ta karta? Na co dzień nie będzie mocno obciążona, komputer słuzy do internetu, worda i czasami filmu, więc można przyjąć że te 70 stopni bedzie najczęściej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Tak, to normalne. Mały kawałek aluminium bez wentylatora nie zapewni lepszego chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killer85 Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Daj na nią nawiew w postaci wolnoobrotowego wentylatora jakby dało radę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wladziu Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 (edytowane) Wiec jak mam w stresie przy pomocy Furmarka 92stopnie to nie powinieniem sie martwic? Karta 9800GT. Wentyl w stresie non stop 100%. Edytowane 11 Listopada 2009 przez wladziu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...