Skocz do zawartości
Mardok

Odzyskiwanie Danych

Rekomendowane odpowiedzi

Zaistniała pewna dość nie miła sytuacja, bez zbędnego pisania opiszę co się stało. Jest sobie macierz ale to akurat w tym wypadku nie istotne, była zmiana kolejności partycji przed zmianą było tak:

30GB / 10GB / reszta GB (koło 1,7TB)

Zostało zmienione na (za pomocą Paragon Partition Manager):

30GB / reszta GB

Podczas tej operacji został wyłączony komputer, po ponownym włączeniu uruchomiło się narzędzie CHKDSK i przeleciało całą partycję, przywróciło wszystkie pliki z tym że działa może 1/10 całą reszta jest poprostu uszkodzona. Czy istnieje jakakolwiek możliwość przywrócenia choć część danych ?

Jakiekolwiek porady lub jak trzeba podać jakiś dodatkowe informację proszę pisać ! Będę bardzo wdzięczny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najczęściej korzystam z programu R-Studio ... Straciłem 40gb plików, które ten program odzyskał bez żadnego problemu. Możesz spróbować. Co najważniejsze działa pod Windowsem jest szybki i skuteczny.

Zaraz sprawdzę to R-Studio bo sytuacja nie wygląda najlepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Po chkdisku nie ma co zbierać - ten syf powinien zostać wyłączony z użytku. Jeśli masz katalogi found.xxx zawierające *.chk to najlepiej wcześniej zapodać unchk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po chkdisku nie ma co zbierać - ten syf powinien zostać wyłączony z użytku. Jeśli masz katalogi found.xxx zawierające *.chk to najlepiej wcześniej zapodać unchk.

Sprawa jest trochę dziwniejsza, mianowicie mam wszystkie pliki gdzie mają być i nazywają się jak mają się nazywać poprostu znaczna cześć nie działa :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

To jeszcze gorzej - ponieważ chkdisk uznał, że wie gdzie powinny być kawałki plików i jak zwykle się pomylił...

Oznacza to że z punktu widzenia FS pliki są kompletne. Większość (o ile nie 100%) softu do odzyskiwania oczekuje że plik będzie miał brakujące łańcuchy bloków - czego u Ciebie nie ma. No ale życzę podzenia - zrób wcześniej obraz jeśli masz możliwość ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze gorzej - ponieważ chkdisk uznał, że wie gdzie powinny być kawałki plików i jak zwykle się pomylił...

Oznacza to że z punktu widzenia FS pliki są kompletne. Większość (o ile nie 100%) softu do odzyskiwania oczekuje że plik będzie miał brakujące łańcuchy bloków - czego u Ciebie nie ma. No ale życzę podzenia - zrób wcześniej obraz jeśli masz możliwość ;)

Obraz hym... to będzie trochę trudne bo to prawie 2TB. Zresztą 90% tego co tam jest to jakieś seriale czy inne ciach!ły po których płakać nie będę... Tylko te 10% mnie martwi... Zapuściłem R-Studio ale skanowanie potrwa jeszcze kilka godzin, eh ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi