Mardok Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Zaistniała pewna dość nie miła sytuacja, bez zbędnego pisania opiszę co się stało. Jest sobie macierz ale to akurat w tym wypadku nie istotne, była zmiana kolejności partycji przed zmianą było tak: 30GB / 10GB / reszta GB (koło 1,7TB) Zostało zmienione na (za pomocą Paragon Partition Manager): 30GB / reszta GB Podczas tej operacji został wyłączony komputer, po ponownym włączeniu uruchomiło się narzędzie CHKDSK i przeleciało całą partycję, przywróciło wszystkie pliki z tym że działa może 1/10 całą reszta jest poprostu uszkodzona. Czy istnieje jakakolwiek możliwość przywrócenia choć część danych ? Jakiekolwiek porady lub jak trzeba podać jakiś dodatkowe informację proszę pisać ! Będę bardzo wdzięczny ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisiekLover Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ja najczęściej korzystam z programu R-Studio ... Straciłem 40gb plików, które ten program odzyskał bez żadnego problemu. Możesz spróbować. Co najważniejsze działa pod Windowsem jest szybki i skuteczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Ja najczęściej korzystam z programu R-Studio ... Straciłem 40gb plików, które ten program odzyskał bez żadnego problemu. Możesz spróbować. Co najważniejsze działa pod Windowsem jest szybki i skuteczny. Zaraz sprawdzę to R-Studio bo sytuacja nie wygląda najlepiej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Po chkdisku nie ma co zbierać - ten syf powinien zostać wyłączony z użytku. Jeśli masz katalogi found.xxx zawierające *.chk to najlepiej wcześniej zapodać unchk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Po chkdisku nie ma co zbierać - ten syf powinien zostać wyłączony z użytku. Jeśli masz katalogi found.xxx zawierające *.chk to najlepiej wcześniej zapodać unchk. Sprawa jest trochę dziwniejsza, mianowicie mam wszystkie pliki gdzie mają być i nazywają się jak mają się nazywać poprostu znaczna cześć nie działa :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 To jeszcze gorzej - ponieważ chkdisk uznał, że wie gdzie powinny być kawałki plików i jak zwykle się pomylił... Oznacza to że z punktu widzenia FS pliki są kompletne. Większość (o ile nie 100%) softu do odzyskiwania oczekuje że plik będzie miał brakujące łańcuchy bloków - czego u Ciebie nie ma. No ale życzę podzenia - zrób wcześniej obraz jeśli masz możliwość ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 To jeszcze gorzej - ponieważ chkdisk uznał, że wie gdzie powinny być kawałki plików i jak zwykle się pomylił... Oznacza to że z punktu widzenia FS pliki są kompletne. Większość (o ile nie 100%) softu do odzyskiwania oczekuje że plik będzie miał brakujące łańcuchy bloków - czego u Ciebie nie ma. No ale życzę podzenia - zrób wcześniej obraz jeśli masz możliwość ;) Obraz hym... to będzie trochę trudne bo to prawie 2TB. Zresztą 90% tego co tam jest to jakieś seriale czy inne ciach!ły po których płakać nie będę... Tylko te 10% mnie martwi... Zapuściłem R-Studio ale skanowanie potrwa jeszcze kilka godzin, eh ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 Raport z poczynań: Ok dane się da odzyskać, pobieżnie patrząc znaczącą ich cześć, niestety są w postaci np. 2435435.rar co znacząco utrudnia sprawę ale lepiej tak niż w ogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...