Włodi Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 Na XP miałem takie coś w sterach jak DVD-Audio player, natomiast w Viście nie mam. Moja karta to X-Fi Xtreme Music. Patrzyłem na stronie creativa i jest ten plajer tylko pod XP i na Viście nie działa. Da sie coś z tym zrobić? Jeszcze jak miałem XP-ka i ten player działał to nigdy nie udało mi się nic odtworzyć w nim. Wyskakiwał jakis komunikat po angielsku chyba coś, że trzeba jakiś kabelek podłączyć.. o co to chodzi? BTW: Możecie mi wyjaśnić jak to jest z tą muzyką w 5.1? 1.Czym sie różni DTS CD od DVD-Audio? 2.Jaki napis pojawia się podczas odtwarzania DVD-Audio na ampku po coaxialu? DTS? 3.Czy każdy amplituner obsługuje DVD-Audio? 4.Czemu płytka DTS CD chodzi normalnie na stacjonarnym DVD a odtwarzana z power DVD nie działa wogóle? Wiem, że to te prawa autorskie.. ale skoro na DVD działa to czemu na karcie nie chce???... 5.... a może dałoby się DTS CD odtworzyć w tym odtwarzaczu DVD Audio i wtedy by zadziałało po coaxialu? PS.Do tej pory radzę sobie w ten sposób, że odpalam encoder DTS Connect i power dvd na 6 glosnikow i dziala DTS CD ale jakość tego nie jest już taka wyrazista jak z zewnętrznego dekodera DTS w ampie:( Aha i jakbyście mogli dać linki do jakichś krótkich darmowych sampli w formacie DVD-Audio (jak są) bo nie mam żadnej płytki nawet żeby potestować w tym formacie. Dzieki z góry! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 15 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2009 z tego co pamiętam do fatality pro miałem dodany program do dvd audio i musisz podłączyć amp anlogowo do karty albo robić jak do tej pory z tego co pamiętam ja spinałem analogowo teraz nie korzytsam. A DTS CD no cóż foobar2k+ google i do przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Pamietam ze kiedys mialem analogowe glosniczki, odpalalem ten player dvd-audio i wyskakiwal wlasnie ten komunikat ze trzeba jakis dodatkowy kabel podlaczyc zeby to zagralo. Nic sie nie dalo zrobic w tym playerze po wcisnieciu ok. Prosiłbym jednak o odpowiedzi na moje podpunkty.. w miarę Waszych możliwości jeśli chodzi o wiedzę na ten temat;) PS.Art zainstalowałem plugin DTS input do foobara, ale mnie chodziło o to, żeby mi karta puściła bit-streama do ampa i żeby ten zajął się dekodowaniem DTS CD. Tak samo by się sprzydało w przypadku DVD-Audio. Dlaczego ze stacjonarnych odtwarzaczy dvd takie płyty działają normalnie po coaxialu a z X-Fi nie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 bo musi być bit-perfect. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 16 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2009 Bit perfect? A ja słyszałem że to prawa autorskie, wiec jak to jest? Nie ma możliwości, żeby te zabezpieczenia jakoś ominąć i ampek rozoznał DTS-a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...