Skocz do zawartości
DziubekR1

Jak Sprawdzic Oryginalnosc Kupionej Na Allegro Plyty ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Kupilem pare dni temu niby oryginalna plyte Robbiego Wiliamsa ( http://allegro.pl/item817111653_robbie_wil...ideo_folia.html ) i chcialbym sie dowiedziec, czy jest mozliwosc sprawdzenia, czy ona jest faktycznie oryginalna.

Mam ja w rece, a tu po pierwsze znak oryginalnosc jest na folii, a czemu nie na pudelku ?? Dawno zadnej plyty nie kupilem, ale kiedys byly na pudelkach, poza tym, to nie ma w srodku tego co kiedys bylo, czyli ksiazeczki, jest tylko swistek ktory zawiera dwie kartki, w sklad ktorych wchodza strona glowna i jakas rozpiska tworcow plyty. Cos mi to podejrzane jest...

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hologram zaiksu nie ma znaczenia i wg mnie mogło by ich w ogóle nie być :P sprawdź czy na krążku od strony tłoczonej są jakieś info o wytwórni , czy jest jakiś kod kreskowy itp. W tej cenie pewnie to będzie wydanie TAKTu czyli lipne :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hologram zaiksu nie ma znaczenia i wg mnie mogło by ich w ogóle nie być :P sprawdź czy na krążku od strony tłoczonej są jakieś info o wytwórni , czy jest jakiś kod kreskowy itp. W tej cenie pewnie to będzie wydanie TAKTu czyli lipne :P

Jest jakies "ims" www.imsgroup.it. Kod kreskowy tez jest, poza tym jest rowniez napis IFPI LV03.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi