Skocz do zawartości
jakubqc

Modernizacja Komputera Dla Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piszę tego posta, bo chciałem prosić o radę specjalistę od sprzętu komputerowego (za którego ja się nie uważam)

Używam komputera do prac graficznych (głównie photshop, i After effects) Sprzęt został zakupiony ok. 2.5 roku temu, dokładnie nie pamiętam..

zaskakująco dobrze radzi sobie z kolejnymi odsłonami nowego oprogramowania.. ale czas wiadomo robi swoje i pomyślałem, że mógłbym spróbować

"władować" w niego rozsądną ilość pieniędzy i cieszyć się wydajniejszą pracą (szczególnie chodzi mi o after effectsa) No i tu potrzebuje

rady fachowców... w co najlepiej zainwestować, żeby uzyskać najlepsze efekty ?

przesyłam tu specyfikacje techniczną (są to printscreeny z CPU-Z)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Myślałem o kupieniu ramu 4gb ramu działającego na 1066 i ew. przerzucenie się na 64bitowowego windowsa.. i to w sumie jedyne sensowne

posunięcie o jakim myślałem. Ale prawdopodobnie (liczę na to) podsuniecie mi jakiś pomysł.

Wielkie dzięki z góry! czekam na odpowiedź :)

Edytowane przez jakubqc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm możesz zakupić takowy ram jaki pisałeś oraz nową kartę graficzną. Aby coś szybciej działało niewątpliwie musisz poddać oc procesor. Przynajmniej do tych 3GHz na rdzeń, Możesz kupić chłodzenie na swój procesor i próbować wyżej go dać. Trzecią rzeczą jest kupno nowej karty graficznej ponieważ 8600 to już nie karta najwyższych lotów. Co za tym idzie pewnie zasilacz. proponuję tak

Wentylator:

Scythe Mugen

149 zł

Pamięć RAM:

G.Skill 4GB (2x2GB) 1066MHz CL5 PK

315 zł

razem 464zł

Lub z wymianą karty graficznej:

http://allegro.pl/item825833384_asus_gefor...dr3_192bit.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi