nukens Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witajcie. konfig: PII 955 DFI DK 790FXB M3H5 2x2GB Patriot VIPER DDR3 reszta jak z podpisu Czyli tak złożyłem kompa wszystko prawidłowo podpięte no i odpaliłem go. Żadnych niepokojących objawów nie było dopóki po ok 2-3 min komputer się nie zawiesił. Po restarcie nie chce za chiny wstać, na wyświetlaczu POST cyfry 88 speaker milczy bios się nie ładuje płyta nie reaguje na brak pamięci ani na brak procesora, nie ma na niej żadnych uszkodzeń mechanicznych. Czy da się ją jakoś odratować czy pozostaje odesłanie jej na gwarancję ?? A cmos już czyściłem ale to nic nie dało :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 na wyświetlaczu POST cyfry 88W instrukcji powinno być co to oznacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 (edytowane) Jest napisane że albo coś nie tak z biosem albo płyta ma jakiś defekt. Jako rozwiązanie radzą albo wykasować pamięć cmos albo oddać na gwarancję. Ale może istnieje jakieś inne rozwiązanie ??? o 16 złożę reklamację zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowane 21 Listopada 2009 przez nukens Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Spróbuj jeszcze wyciągnąć wszystko z obudowy, uruchomić na pająka, bez podłączonych napędów, dysków, przed tym jeszcze wyjmij baterie biosu tak na godzine/dwie. Nie zaszkodzi też spróbowac uruchomić na jednej kości, bądź też w ogóle na innym komplecie pamięci. Walcz przed oddaniem na gwarę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Wszystko to robiłem ale dalej nic :/ ręce mi opadają :/ a tak fajna płyta. Teraz jakieś 2 tyg będę musiał czekać na zwrot (jak dobrze pójdzie) A reklamował morze ktoś coś w sklepie icomp.pl jak u nic z szybkością "napraw" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonline4 Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2009 Mam podobna konfiguracje oraz podobny problem. Plyta nie startuje, wyswielta kod 88. @nukens udalo Ci sie rozwiac problem domowymi sposobami, czy skorzystales z gwarancji? PII 955 DFI DK 790FXB M3H5 2x2GB Patriot VIPER DDR3 + RADEON 5870 + Antec 650W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukens Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Nie płyta leży na gwarancji Przypuszczam że to jakaś wadliwa seria :/ No nic poczekam zobaczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...