Skocz do zawartości
nukens

Dfi Dk 790fxb M3h5

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.

konfig: PII 955 DFI DK 790FXB M3H5 2x2GB Patriot VIPER DDR3 reszta jak z podpisu

Czyli tak złożyłem kompa wszystko prawidłowo podpięte no i odpaliłem go. Żadnych niepokojących objawów nie było dopóki po ok 2-3 min komputer się nie zawiesił. Po restarcie nie chce za chiny wstać, na wyświetlaczu POST cyfry 88 speaker milczy bios się nie ładuje płyta nie reaguje na brak pamięci ani na brak procesora, nie ma na niej żadnych uszkodzeń mechanicznych. Czy da się ją jakoś odratować czy pozostaje odesłanie jej na gwarancję ??

A cmos już czyściłem ale to nic nie dało :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest napisane że albo coś nie tak z biosem albo płyta ma jakiś defekt. Jako rozwiązanie radzą albo wykasować pamięć cmos albo oddać na gwarancję. Ale może istnieje jakieś inne rozwiązanie ???

o 16 złożę reklamację zobaczymy co z tego wyjdzie

Edytowane przez nukens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj jeszcze wyciągnąć wszystko z obudowy, uruchomić na pająka, bez podłączonych napędów, dysków, przed tym jeszcze wyjmij baterie biosu tak na godzine/dwie. Nie zaszkodzi też spróbowac uruchomić na jednej kości, bądź też w ogóle na innym komplecie pamięci. Walcz przed oddaniem na gwarę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to robiłem ale dalej nic :/ ręce mi opadają :/ a tak fajna płyta. Teraz jakieś 2 tyg będę musiał czekać na zwrot (jak dobrze pójdzie)

A reklamował morze ktoś coś w sklepie icomp.pl jak u nic z szybkością "napraw" ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi