Skocz do zawartości
hector

Elixir czy Spectec

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli tylko te dwie firmy wchodzą w gre to Elixir ze Spectecami mam niemiłe wspomnienia, są strasznie awaryjne :?, a Elixiry ostatnio spr. właśnie 333 i działały z moimi Kingstonami w dualu aż miło było patrzeć przy FSB 200 bez żadnych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wszystkimi low-endowymi pamiatkami jest tak jak na loterii.Niektore nie chca chodzic nawet na swojej nominalnej czestotliwosci ,a niektore moga konkurowac z najlepszymi pamiatkami na rynku.Jaradze jednak potestowac takie pamieci a dopiero pozniej kupowac,jesli oczywiscie jest taka mozliwosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje Specteci 5-3-3-2,5 410MHz

Trafisz dobra serie twoje szczescie. Gozej jak ci sie nie uda

No dokladnie o tym mowie.Moje Seiteci chodza przy 450MHz na 5-3-3-2.5,a do 418MHz robia 5-2-2-2.A placilem smieszna sumke 100 zeta za kostke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o Seitecach? Tez low-endowe, a sporo ludzi je b.dobrze wykrecilo. Ale pewnie tym mniej szczesliwym trafily sie jakies kichy

BTW

moje obecne pamieci to jak zapodam im FSB powyzej 145 to mowia wal sie czlowieku...

Bo to raczej nie wina MOBO - w koncu Asus A7N8X rev. 1.04 to powinien sobie spokojnie poradzic.

Ale jak dobrze pojdzie to jutro bedzie Corsair :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Seitec'ow to naprawde jest to loteria.Jak kupowalem pierwsza kostke jakies pol roku temu ,kupowalem jako zwykla noname i mialem cholerna szczescie bo swietnie chodzi,ostatnio kupilem druga o dokladnie tych samych oznaceniach i biega rownie wysmienicie.W miedzy czasie mialem chyba z dziesiec seitecow DDR333 i zadna nie chciala tak chodzic wszystkie wykladaly sie ok fsb175,wyjatki szly ok 185-190 ale juz na nieco wolniejszych timingach.

Poszukaj bylo o tych pamieciach duuuuuzo postow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...