hyper_2002 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Witam, mam pytanie do posiadaczy konsoli i w/w nowości. Jak wrażenia z gry ? Najbardziej interesuje mnie gra po sieci - Plusy/Minusy ? Liczba serwerów etc. I pytanie : Jak wygląda sprawa 'celowania' w tego typu grach FPS ? Czy mamy pełną swobodę czy jest to oparte na zasadzie 'nakierowywania' po wciśnięciu odpowiedniego przycisku (pamiętam taki chwyt z MGS na PS2, gdzie musiałem wcisnąć przycisk, a broń sama celowała na wroga, a ja musiałem jedynie oddać strzał.. Dzięki za wyjaśnienie, ale w temacie konsoli jestem zielony a przymierzam się do kupna... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Co do wrażeń z samej gry - poczytaj topic o pecetowej wersji, co do celowania - czasy autoaim'a (czyli nakierowywania ;)) odeszły w zapomnienie, standardowo lewy analog poruszanie postacią, prawy celowanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 raven88 - rozumiem że nigdy nie grałeś w serię COD na konsoli i nie wiesz, że autoaim jest tu na porządku dziennym? Celownik sam przykleja się do przeciwnika jeżeli celujemy dostatecznie blisko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Grałem w demo World at War i szczerze mówiąc nie zauważyłem tego Oo Ale było tego w sumie z 15 min bo tyle ono trwało..enyłej pasztecik dzięki za sprostowanie w takim wypadku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Tu trzeba doprecyzować - autoaim był w world at war ale dopiero jak wciśniemy LT bodaj do dokładnego celowania jak na obrazku ;) W tedy celownik przeskakuje na przeciwnika ale nie porusza się za nim jeśli się przesunie o ile dobrze pamiętam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 O tym cały czas mówię. Chodzi o to że jeżeli celujemy dostatecznie blisko z biodra to po przycelowaniu celownik się przysysa do przeciwnika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Taa tylko, że jest tak minimalne, że wręcz niezauważalne. Celowanie w Xbox 360 prawym analogiem jest dla mnie wygodne. Celownik porusza się płynnie i dość łatwo mi nim nacelować przeciwnika i oddać strzał. Także autoaim może być jedynie pomocny. O ile się nabierze wprawy w graniu na padzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Jak sie gra to się szybko przyswaja analoga, kwestia wyczucia gałki i dopasowania czułości, bo w każdej grze jest inaczej. W multi akurat nie powinno być "aim-assista" (auto-aim trzyma cały czas lock na przeciwniku, jak w GTA). W zależności od gry to chyba zależy od ustawień "serwera", bo np. w Far Cry 2 raz miałem aim-assista w multi, ale tylko w tym jednym meczu. Multi FPP na padzie zaczynałem od BF1943, na początku wogóle nie mogłem trafić i jak miałem 2-3 zabicia to było dobrze. Z czasem było coraz lepiej (i nawet nieźle opanowałem strzelbe, a nie jest to łatwa broń). Obecnie w Far Cry 2 miewam przeważnie 10-15 killów w 15 minut przy dużej ilości graczy, zależy też od mapy. Ludzie miewają i 30-40, więc jak widać się da. Ogólnie ja wole jak w multi nie ma pomocy celowania, za to w singlu bardzo się przydaje, szczególnie przy dużej ilości przeciwników. W multi rzadko musimy strzelać do 10 na raz, a tak przynajmniej jest większa satysfakcja że ubijamy ich dzięki skillowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g00dMan Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 szybko cena poleciała :lol2: http://www.empik.com/call-of-duty-modern-w...,prod20700174,p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2010 Niezle, 3 stowki w plecy w ciagu 2 miesiecy. Owned. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jestem po 30min z nowym Codem - głównie multi i jestem póki co zawiedziony. Odgrzewany kotlet, który na dodatek jest zimny w moim odczuciu, Mimo iż w poprzedniego Modern Warfare miałem przegrane jakieś 10dni to tu spodziewałem się czegoś nowe/świeżego dającego polot, a póki co nic takiego nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 11 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2010 gra ktos w to na xbox live? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...