kompik22 Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Chciałbym sobie zakupić taki procesor, lecz nie wiem czy da się oc'.Ew. Do jakich mnożników? czy jest to łatwe bo nie podkręcałem jeszcze. Jeśli jakiś inny sprzęt będzie potrzebny do określenia , to podam z pewnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Dziś każdy procesor da się podkręcić . Wystarczy mieć dobrze dobrane podzespoły ( płyta , ram i zasilacz szczególnie ) . Z tego co widzę to procek ma maksymalny mnożnik 15 - masz duże pole do manewru . Z magistralą ( na dobrej płycie ) powinien wysoko pójść . Dużo też zrobi dobre chłodzenie , choć i na boxie się pobawisz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompik22 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 mobo:MA770T-UD3P Ram:4gb goodram 1333mhz DDR3 cl9 PSU:BeQuiet PurePower L7 430w pfc 20 db Coś takiego starczy? Na boxie bym OC-ował. Przeliczenie mnożnika na Ghz jeśli można(ile by na tym wyszło). Najważniejsze: czy robi się to przez advanced w mobo(cpu multiplier)czy inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 (edytowane) Na box zrobi trochę ponad 3.5GHz. Masz zablokowany mnożnik więc musisz zwiększać HTT. Edytowane 24 Listopada 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kompik22 Opublikowano 24 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zablokowany mnożnik? Zwiększać HTT? Mówiłem, że jestem zielony w te klocki, jeśli można, dokładnie jak to zrobić(poradnik czy coś). Mimo wszystko dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...