oleju Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam, planuje mały upgrade mojej maszyny: CPU: E6750 nie krecony RAM: 4GB A-Data Grafika: GTS 8800 384 MB PSU: Chieftec 450W Mobo: Asus P5K Monitor: jakas Iiyama LCD 19' 4:3 i mam 2 pytania: 1. Czy ktoś posiada ww. płytę główną (Asus P5k) i grafike GTX 260 - chodzi mi o wymiary GTX i ewentualne zasłonięcie gniazd SATA , czy nie ma z tym problemu ?? Ewentualnie jakaś inna grafika - ATI lub nVidia, lepsza od mojej a mieszcząca się bez zasłaniania gniazd sata ?? Zasilacz rozumiem że powinien pociągnąć takiego GTX 260 ?? 2. Czy warto inwestować w monitor LCD na led-ach np. LG W2286L-PF lub Dell G2210 ?? Wiem, ze to TN ale nic więcej nie potrzebuje do moich zastosowań . Ciągną 50% prądu mniej niż standardowe 22' na CCFL, pytanie jak z jakością obrazu i czy warto dać te 200-300 zl więcej za LED'y ?? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Witam, planuje mały upgrade mojej maszyny: CPU: E6750 nie krecony RAM: 4GB A-Data Grafika: GTS 8800 384 MB PSU: Chieftec 450W Mobo: Asus P5K Monitor: jakas Iiyama LCD 19' 4:3 i mam 2 pytania: 1. Czy ktoś posiada ww. płytę główną (Asus P5k) i grafike GTX 260 - chodzi mi o wymiary GTX i ewentualne zasłonięcie gniazd SATA , czy nie ma z tym problemu ?? Ewentualnie jakaś inna grafika - ATI lub nVidia, lepsza od mojej a mieszcząca się bez zasłaniania gniazd sata ?? Zasilacz rozumiem że powinien pociągnąć takiego GTX 260 ?? 2. Czy warto inwestować w monitor LCD na led-ach np. LG W2286L-PF lub Dell G2210 ?? Wiem, ze to TN ale nic więcej nie potrzebuje do moich zastosowań . Ciągną 50% prądu mniej niż standardowe 22' na CCFL, pytanie jak z jakością obrazu i czy warto dać te 200-300 zl więcej za LED'y ?? Z góry dzięki za pomoc U mnie na Asusie P5K-E (są inaczej położone) zasłania kompletnie, ale portów dalej można używać tylko podłączenie nowego dysku= wyjęcie grafy. Ja bym wolał 24" zamiast LEDowego, albo coś 120 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oleju Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 (edytowane) U mnie na Asusie P5K-E (są inaczej położone) zasłania kompletnie, ale portów dalej można używać tylko podłączenie nowego dysku= wyjęcie grafy. Ja bym wolał 24" zamiast LEDowego, albo coś 120 Hz. Ewentualnie zamiast 22" LED będzie 23" CCFl ze względu na brak miejsca na biurku i bliska odległość do monitora. Martwi mnie tylko ta karta graficzna, że nie da rady w ogóle podłączyć dysków po montażu grafiki. Pzdr. [edit] Popatrzyłem na obrazek mojej mobo i coś mi świta ,że jak pokombinuje z obudową - w planach zmiana obecnego iboxa na chiefteca aegis, a potem z ustawieniem dysków do wszystko się zmieści. Edytowane 27 Listopada 2009 przez oleju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 U ciebie porty są niżej niż u mnie więc jest szansa , że część będzie dostępna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...