Skocz do zawartości
oleju

Karta Garfiki I Monitor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

planuje mały upgrade mojej maszyny:

CPU: E6750 nie krecony

RAM: 4GB A-Data

Grafika: GTS 8800 384 MB

PSU: Chieftec 450W

Mobo: Asus P5K

Monitor: jakas Iiyama LCD 19' 4:3

i mam 2 pytania:

1. Czy ktoś posiada ww. płytę główną (Asus P5k) i grafike GTX 260 - chodzi mi o wymiary GTX i ewentualne zasłonięcie gniazd SATA , czy nie ma z tym problemu ?? Ewentualnie jakaś inna grafika - ATI lub nVidia, lepsza od mojej a mieszcząca się bez zasłaniania gniazd sata ?? Zasilacz rozumiem że powinien pociągnąć takiego GTX 260 ??

2. Czy warto inwestować w monitor LCD na led-ach np. LG W2286L-PF lub Dell G2210 ?? Wiem, ze to TN ale nic więcej nie potrzebuje do moich zastosowań . Ciągną 50% prądu mniej niż standardowe 22' na CCFL, pytanie jak z jakością obrazu i czy warto dać te 200-300 zl więcej za LED'y ??

Z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

planuje mały upgrade mojej maszyny:

CPU: E6750 nie krecony

RAM: 4GB A-Data

Grafika: GTS 8800 384 MB

PSU: Chieftec 450W

Mobo: Asus P5K

Monitor: jakas Iiyama LCD 19' 4:3

i mam 2 pytania:

1. Czy ktoś posiada ww. płytę główną (Asus P5k) i grafike GTX 260 - chodzi mi o wymiary GTX i ewentualne zasłonięcie gniazd SATA , czy nie ma z tym problemu ?? Ewentualnie jakaś inna grafika - ATI lub nVidia, lepsza od mojej a mieszcząca się bez zasłaniania gniazd sata ?? Zasilacz rozumiem że powinien pociągnąć takiego GTX 260 ??

2. Czy warto inwestować w monitor LCD na led-ach np. LG W2286L-PF lub Dell G2210 ?? Wiem, ze to TN ale nic więcej nie potrzebuje do moich zastosowań . Ciągną 50% prądu mniej niż standardowe 22' na CCFL, pytanie jak z jakością obrazu i czy warto dać te 200-300 zl więcej za LED'y ??

Z góry dzięki za pomoc

U mnie na Asusie P5K-E (są inaczej położone) zasłania kompletnie, ale portów dalej można używać tylko podłączenie nowego dysku= wyjęcie grafy.

Ja bym wolał 24" zamiast LEDowego, albo coś 120 Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na Asusie P5K-E (są inaczej położone) zasłania kompletnie, ale portów dalej można używać tylko podłączenie nowego dysku= wyjęcie grafy.

Ja bym wolał 24" zamiast LEDowego, albo coś 120 Hz.

Ewentualnie zamiast 22" LED będzie 23" CCFl ze względu na brak miejsca na biurku i bliska odległość do monitora.

Martwi mnie tylko ta karta graficzna, że nie da rady w ogóle podłączyć dysków po montażu grafiki.

Pzdr.

[edit]

Popatrzyłem na obrazek mojej mobo i coś mi świta ,że jak pokombinuje z obudową - w planach zmiana obecnego iboxa na chiefteca aegis, a potem z ustawieniem dysków do wszystko się zmieści.

Edytowane przez oleju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi