Skocz do zawartości
kozioo

Zasilacz Do Q6600

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,

Ostatnio mam drobne (póki co) problemy ze stabilnością mojego pieca. Wszystko wskazuje na to, że winny jest zasilacz - Topower TOP-450P3.

Cały zestaw wygląda tak:

q6600 (bez oc)

asus p5n-e sli

8GB ddr2 800

radeon 4850

3 dyski twarde

2 napedy optyczne

2x PCI (audio i lan)

4 wentylatory

+kilka urządzeń na usb, które troche prądu też ciągną - tablet, mysz, klawiatura, drukarka

Więcej grzechów nie pamiętam ;) Myślałem że porządne 450W powinno dać radę, ale widocznie w którymś momencie przekroczyłem granice. Po kilku minutach testowania OCCT jest zwis. Czasami wykrzacza mi się 3dsmax podczas operacji angażujących jednocześnie CPU i GPU.

Szukam w miarę taniego rozwiązania, ponieważ komputer jest tymczasowy. Wyjeżdzam i będę się pozbywał całości w lutym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne u mnie GPS-450 ciągnal ciut slabszy zestaw (o 1 naped optyczny i 4 GB ramu) za to z oc proca na 3Ghz.

Może spróbuj najpierw odpiąć 2 dyski i napęd optyczny i zobaczyć czy to nie pomoże?

Jak z temperaturami na procu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury w normie - najcieplejszy rdzeń ma ~65 stopni w stresie.

Chciałem uniknąć odpinania napędów, ostatnim razem pomieszanie liter partycji kosztowało mnie absolutny crash systemu i konieczność stawiania czystego OS:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi