kozioo Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Czołem, Ostatnio mam drobne (póki co) problemy ze stabilnością mojego pieca. Wszystko wskazuje na to, że winny jest zasilacz - Topower TOP-450P3. Cały zestaw wygląda tak: q6600 (bez oc) asus p5n-e sli 8GB ddr2 800 radeon 4850 3 dyski twarde 2 napedy optyczne 2x PCI (audio i lan) 4 wentylatory +kilka urządzeń na usb, które troche prądu też ciągną - tablet, mysz, klawiatura, drukarka Więcej grzechów nie pamiętam ;) Myślałem że porządne 450W powinno dać radę, ale widocznie w którymś momencie przekroczyłem granice. Po kilku minutach testowania OCCT jest zwis. Czasami wykrzacza mi się 3dsmax podczas operacji angażujących jednocześnie CPU i GPU. Szukam w miarę taniego rozwiązania, ponieważ komputer jest tymczasowy. Wyjeżdzam i będę się pozbywał całości w lutym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Dziwne u mnie GPS-450 ciągnal ciut slabszy zestaw (o 1 naped optyczny i 4 GB ramu) za to z oc proca na 3Ghz. Może spróbuj najpierw odpiąć 2 dyski i napęd optyczny i zobaczyć czy to nie pomoże? Jak z temperaturami na procu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozioo Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Temperatury w normie - najcieplejszy rdzeń ma ~65 stopni w stresie. Chciałem uniknąć odpinania napędów, ostatnim razem pomieszanie liter partycji kosztowało mnie absolutny crash systemu i konieczność stawiania czystego OS:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...