stanleypl Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Witam. Mam problem z nowym komputerem. Zainstalowałem Windowsa, wszystkie stery do karty graficznej, płyty. Zainstalowałem nfs i cod6mw2. Podczas gry komputer mi się zrzuca do pulpitu albo restartuje się. Nie wiem o co chodzi. Może ktoś mi to wytłumaczyć? Intel Core2Duo e8400 3.0 GHz [bez żadnego oc] na box'ie Płyta Gigabyte p43-es3g Asus eah 5770 1 gb Pamięć OCZ Technology 2x 1GB DDR2 1066MHz Reaper EPP CL5 Heatpipe Zasilacz Chieftec 450W Obudowa chłodzona 4 wiatrakami 120 mm, karta graficzna jednym, procek wersja box. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Na dzień dobry sprawdź/podnieś napięcie pamięci na 2,1V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Na jakim napięciu i timingach pracuje RAM ? @Klaus: uprzedziłeś mnie :wink: Edytowane 5 Grudnia 2009 przez epoxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanleypl Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Napięcie w bios'ie DDR18V : 2.064 V Timingi : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zwiększ ostatni timing z 15 na 18 (czyli 5-5-5-18) i napięcie na 2.2 i zobacz czy jest OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanleypl Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 (edytowane) Okej, zmieniłem. Jak sprawdzić? przez grę jakąłś? Cod6? ;> Edytowane 5 Grudnia 2009 przez stanleypl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 DRAM Timing Selectable (SPD) z AUTO musisz zamienić na MANUAL i wtedy powinny być dostępne wszystkie. Najlepiej tam gdzie występował problem - jeśli w COD 6 to odpalaj COD 6 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanleypl Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 wszystko jest okeej ;) wielkie dzięki Ci o mój wybawco ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...