romek-o Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 mam problem, w ładowarce od akumulatorów do wkrętarki padł zasilacz sieciowy (upadł i się uszkodził fizycznie) - model zasilacza to JDA-J5-17, parametry to 17V 400mA szukam teraz jakiegoś zamiennika, na allegro znalazłem jedynie zasilacze 18V 400 mA, czy taki zasilacz (ma taki sam rozmiar wtyczki) będzie pracował dobrze z ta ładowarką do akumulatorów, czy moge używać zasilacza 18V zamiast 17V ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tak mozesz spokojnie zastosowac 400mA ( wydłuzy się tylko czas ładowania akumulatorów co wyjdzie im na zdrowie ) Nie wiem czy sama ladowarka ma układ kontrolujacy napiecie ładowania czy tez jest to zrobione na HURAAA.... ( przy ładowaniu pakiet akumulatorów był ciepły ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...