InterFan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Witajcie. Mam 2500zł... Planuję po nowym roku kupić nowy komputer do gier. Nie wiem, czy nie za wcześnie na takie plany (do nowego roku jeszcze trochę czasu) Myślę o jakimś procesorze 4-rzdzeniowym, karcie grafiki 1GB lub 512MB, RAM 4 GB... Kompletnie się na tym nie znam i liczę na waszą pomoc. Nie bawię się w OC, bo nie wiem jak się to robi i nigdy nie widziałem, więc komp musi być dobry i posłużyć kilka ładnych lat. Mam pytanie.. czy ten zestaw stworzony przez Miguela jest dobry dla gracza czy też nie? OCZYWIŚCIE ZESTAW Z LINKU PONIŻEJ http://www.purepc.pl/inne/zestawy_komputer...n_2009?page=0,3 Edytowane 10 Grudnia 2009 przez InterFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milkman Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 dobry i na pewno posłuży kilka lat ;) jeszcze lepsze jest ten zestaw za 2300zł(lepsza karta graf. i zasilacz) + obudowa za 200zł i masz zestaw za 2500zł. No chyba ,że chcesz kupić jakąś super wypasioną obudowę lub + monitor to bierz ten za 2000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Jest dobry. Piszesz trochę za wcześnie. OC nie jest trudne. Zamiast chłodzenie można dołożyć do PII x4. Edytowane 10 Grudnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witajcie. Mam 2500zł... Planuję po nowym roku kupić nowy komputer do gier. Nie wiem, czy nie za wcześnie na takie plany (do nowego roku jeszcze trochę czasu) Myślę o jakimś procesorze 4-rzdzeniowym, karcie grafiki 1GB lub 512MB, RAM 4 GB... Kompletnie się na tym nie znam i liczę na waszą pomoc. Nie bawię się w OC, bo nie wiem jak się to robi i nigdy nie widziałem, więc komp musi być dobry i posłużyć kilka ładnych lat. Mam pytanie.. czy ten zestaw stworzony przez Miguela jest dobry dla gracza czy też nie? OCZYWIŚCIE ZESTAW Z LINKU PONIŻEJ http://www.purepc.pl/inne/zestawy_komputer...n_2009?page=0,3 1. Za wczesnie. Odezwij sie gdy bedziesz planowal zakup "w tym tygodniu". Do tego czasu ceny moga ulec zmianie i wszystko bedzie nieaktualne. 2. Zestawy sa robione tak zeby byly jak najbardziej wydajne za konkretna kase, wiec tak ten zestaw bedzie dobry dla gracza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Monitor, głośniki myszkę i klawiaturę mam, nad systemem się zastanawiam, bo mam oryginalny XP, a chyba nie jest to dobre rozwiązanie.. A gdybym kupował teraz, to byłby chyba najlepszy zestaw za 2000zł Edytowane 10 Grudnia 2009 przez InterFan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) Załóż temat po nowym roku - teraz ceny rosną aż miło, aby spaść zwyczajowo po świętach. Zestawy Miguela są bardzo fajne i na pewno się coś ciekawego pojawi w propozycjach na styczeń/luty. //edit, aby nikt nie musiał się denerwować o słowa : Załóż temat po nowym roku, lub przypomnij się w tym już istniejącym, ale w odpowiednim czasie :) Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Michrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Załóż temat po nowym rokuJasne. Ten będzie za stary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Po co mam zakładać nowy temat skoro ten też będzie? Mam pytanie... Jaki system wybrać? Vistę czy 7 ? O XP nawet nie myślę, bo to stary system... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Pewnie masz rację, lecz nigdy nie widziałem jak działa Win 7... musiałbym zobaczyć w akcji ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Wyglada jak Vista plus wiele nowych udogodnien, dziala lepiej niz Vista i porownywalnie do XP, mozna odniesc mylne wrazenie ze je duzo ramu itd, ale wszystko dzieki temu laduje sie szybciej niz na XP. Gry chodza tak jak na Xp i Viscie, praktycznie bez problemow. Na nowym kompie nie ma sensu instalowac XP tylko 7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InterFan Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 A wiecie może ile zajmuje GB Win 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 W tej chwili wersja 32 bit na moim laptopie zajmuje 18,6 GB. Programy instaluje na osobnej partycji, część (Visual studio) doinstalowało się do systemowego. W skrócie : na partycje systemową warto z 35-40 GB (lub więcej jak ktoś lubi) wygospodarować. Przy 25-30 pewno się zmieścisz, ale mogą być kłopoty potem z danymi profilowymi itp. drobiazgami, które lubią się kumulować po cichu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Również polecam Win7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zauważcie że xp już posiada, sevena musiałby dokupić. Śmie twierdzić że XP wcale nie jest wolniejszy od 7, nawet pomimo tego że nie ładuje bajerów do pamięci. DX11 też na kolana nie powala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Niemniej jeśli chce zmienić, to ma dobrą okazje. XP pewno w wersji 32bit, a teraz z tych 64b to chociażby więcej RAMu będzie miał. DX może powalać, albo nie powalać... ale kiedy gry zaczną go wymagać, to z xp zostanie na lodzie. IMO instalacja Win 7 jest jak najbardziej uzasadniona. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...